UNS osudio napad Dodika na novinarku Bete

UNS osudio napad Dodika na novinarku Bete

Društvo -
Ocenjeno da je postupak Dodika, koji je novinarki poručio da ne dolazi više u predsedničku palatu, nedopustiv

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je uvrede i pretnje koje je dopisnici Bete iz Banjaluke Ljiljani Kovačević danas uputio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. UNS je ocenio da je postupak Dodika, koji je novinarki poručio da ne dolazi više u predsedničku palatu, nedopustiv.

To udruženje "traži od Dodika da se izvini koleginici Kovačević i da sve nesporazume sa novinarima rešava na civilizovan način, koristeći prava koje mu pružaju zakon i kodeks novinarske profesije", navedeno je u saopštenju. Dodik je na današnjoj konferenciji sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem u Banjaluci upitao novinarku Bete "otkud joj obraz da dođe" u palatu predsednika i poručio joj da više ne dolazi, uz opasku "brišite odavde".

Dopisnica Bete iz Banjaluke je februara 2009. godine objavila informaciju da je Državna agencija za istrage i zaštitu podnela krivičnu prijavu protiv tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika, tereteći ga da je zajedno sa svojim bliskim saradnicima na više građevinskih projekata oštetio budžete RS i BiH za više od 115 miliona maraka. Tužilaštvo BiH je prošle godine najveći deo predmeta ustupilo Specijalnom tužilaštvu RS, koje je potom obustavilo istragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track