Najnovije vesti

(KURIR TV)Održana protestna šetnja: Zaustavimo nasilje nad ženama
Foto: Marina Lopičić

Ispred zgrade Vlade Srbije

(KURIR TV)Održana protestna šetnja: Zaustavimo nasilje nad ženama

Društvo

BEOGRAD - "Mreža žene protiv nasilja" i "Žene u crnom" okupile su se danas u Pionirskom parku kako bi održale protestnu šetnju i skrenule pažnju na sve češće nasilje nad ženama.

Više od 50 žena okupilo se kako bi skrenule pažnju na sve češće nasilje nad slabijim polom, a šetnja se završila u ulici Kneza Miloša ispred zgrade Vlade Republike Srbije, kada su aktivistkinje sa transparentima uzvikivale "Nijedna žrtva više, ni jedna žena manje".

Svake godine u Srbiji u porodičnom nasilju bude ubijeno 30-40 žena, a svaka treća žena je prijavila nsailje pre nego što je bila ubijena. Vedrana Lacmanović, članica "Mreža žena protiv nasilja" kaže da je jako bitno da institucije deluju adekvatno kako bi se smanjio broj nastradalih žena žrtava porodičnog nasilja.

J.C.S.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...