ČEDA JOVANOVIĆ: Boško Obradović samo BULAZNI, on je praznoglavi momak u zakasnelom pubertetu
Foto: Marina Lopičić, Petar Lazović

ČEDA JOVANOVIĆ: Boško Obradović samo BULAZNI, on je praznoglavi momak u zakasnelom pubertetu

Politika -

BEOGRAD - Čedomir Jovanović, predsednik LDP, na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini Srbije o replici na izlaganje Boška Obradovića, predsednika Dveri je rekao da je on praznoglavi momak.

- Boško Obradović je praznoglavi momak ovde u Skupštini, u zakasnelom pubertetu, često sebe predstavlja kao novu generaciju, a krcka petu banku. Tako da sam reagovao zbog nepristojnosti, jer se meni ne dopada da me bilo ko naziva kriminalcem, i tako se ponašam dvadeset godina, a pogotovo da me nazivaju oni koji rade na kopejku. Znači vrlo dobro je jasno ko stoji iza tih tekstova, oni su prikladni za takmičenje „Prvaci u znanju, prvaci u drugarstvu“, ali ne ovde za Skupštinu. Dođete sa tekstom koji su drugi napisali i onda „bulaznite“ dvadeset minuta jer vas ništa u životu ne obavezuje. I ta njegova opsednutost LDP-om ili onim što ja u Skupštini radim, zapravo, govori o nekoj čudnoj frustraciji koja mene, opet, navodi na zaključak da nije Velja Ilić najgore što možemo da očekujemo u političkom životu Srbije, a da dolazi iz Čačka. Očigledno je moguće da se posle Velje Ilića pojavi neko ko će nas dovesti u poziciju da, maltene, molimo Ilića da se u Skupštinu vrati; makar je bilo jasno kad on govori da govori iz svoje glave, on nikada ovde nije bio megafon onih koji ne žele ništa dobro ovoj zemlji. A pominjanje Đukanovića, Vladimira Popovića, Vučića i stavljanje mene u taj kontekst, meni je jasna poruka koja je upućena, izjavio je Jovanović.

On je dodao da ni Milošević o njemu nikad nije rekao ružnu reč.

- Nisam ja zajedno sa njim (Obradovićem) mitingovao, nego sam zajedno sa svim drugim opozicionim liderima govorio na protestnom skupu ispred Izborne komisije. Nisam mitingovao po Beogradu u „porodičnim šetnjama“ Boška Obradovića, pujdajuću narod na one koje zapravo čitav život štitim. Niti sam imao bilo kakve političke bliskosti u prošlosti sa tom osobom, niti imam danas, niti ću imati u budućnosti, osim ukoliko ne promeni svoje stavove, pa ta njegova promena bude korisna za one koji u ovoj zemlji žive, ja neću imati ništa protiv toga. Ali, ako već pominjete to vreme, onda vam je valjda jasno da sam vrlo jasno i tada rekao da neću glasati za Dveri na ponovljenim izborima, niti sam to tražio od svojih birača, nego sam ljudima rekao: „Izađite na izbore i glasajte u skladu sa svojim uverenjima“. Nisam pozivao da se za Dveri glasa jer imam vrlo loše mišljenje o toj organizaciji. I , uostalom, o tome sam govorio javno, kada sam rekao da pored mene stoje ljudi o kojima imam lošije mišljenje nego o Vučiću, vi ste to prenosili pa toga možete da se setite. A prazna glava i količina gluposti koje neko može da izgovori za mene nije nikakav argument i to je nešto oko čega ne možemo da pravimo kompromise, a sve drugo, okej, mogu to da iznesem ali me interesuje ova zemlja, bojim se da je ona u ozbiljnom problemu, i tako nešto meni izgleda logično, s obzirom na previše lutanja u našem svakodnevnom radu, kaže lider LDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track