KOKTEL KARAĐORĐEVIĆA za pomoć deci sa invaliditetom
Foto: Promo

AUKCIJA

KOKTEL KARAĐORĐEVIĆA za pomoć deci sa invaliditetom

Društvo -

Lajflajn humanitarna organizacija na čelu sa pokroviteljkom princezom Katarinom, upriličila je uspešan dobrotovorni koktel i aukciju u Londonu u cilju prikupljanja sredstava i podizanja svesti o važnosti pomoći deci sa invaliditetom iz Srbije.

Aukcijske predmete - umetničke slike i haljine, donirali su srpski slikar Cile Marinković i poznata dizajnerka Roksanda Ilinčić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Ovaj jedinstveni projekat koji predstavlja spoj umetnosti i humanosti zamisao je Alison, ćerke Njihovih Kraljevskih Visočanstava i Danice Marinković, umetnice i ćerke Cileta Marinkovića.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Na početku želim da zahvalim svim humanim ljudima koji su se odazvali pozivu moje fondacije i Lajflajn humanitarne organizacije da pomognu ovaj veličanstveni projekat. Zahvaljujem predstavnicima Lajflajn organizacije Patriši Fišer i Robertu Valentajnu, Britansko-srpskoj privrednoj komori, članovima odbora Vesni Petković, Jadranki Dervišević-Kitarić, Lazaru Vukoviću, Mariji Anđelković, Olgi Mikhajlovoj i Sindi Hristodulu, gospodinu Brentu Sandleru i supruzi, Sotebi i Vimens klubu, predstavnicima medija, kao i mnogim kompanijama i volonterima koji su učinili ovaj događaj mogućim", rekla je princeza Katarina i dodala:

Foto: Promo
Foto: Promo

"Zahvaljujući okupljanju uticajnih umetnika kao što su Cile Marinković i Roksanda Ilinčić, kao i uvezivanju sa značajnim partnerima iz Velike Britanije organizovali smo ovu prelepu izložbu i aukciju kako bismo pomogli našoj deci. Kada se povežu umetnost, dobrota i ljubav dobije se formula za humanost, formula za bolje i lepše sutra".

Foto: Promo
Foto: Promo

Aukciji su prisustvovala i deca Njihovih Kraljevskih Visočanstava Princ Naslednik Petar, Princ Filip i Alison, dizajnerka Roksanda Ilinčić sa suprugom Filipom Buenom de Meskitom, slikar Cile Marinković sa suprugom i ćerkom, Nj.E. gospodin Ognjen Pribićević, ambasador Srbije u Velikoj Britaniji, Sir Pol Džadž, sa suprugom, predsednik Britansko-srpske privredne komore i patron "Kembridž Džadž biznis skul", prof. Nadi Hakim, jedan od najpoznatijih hirurga na svetu koji je ovom prilikom Prestolonasledniku Aleksandru poklonio njegovu portret skulpturu, Lejdi Forte, Lord Stivens, kao i brojne druge ugledne ličnosti iz Srbije i Velike Britanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track