SUSRET ĐORĐEVIĆ - SKAT: Dalje unapređenje saradnje sa SAD
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ministarstvo odbrane Srbije

SUSRET ĐORĐEVIĆ - SKAT: Dalje unapređenje saradnje sa SAD

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat razgovarali su danas o nastavku uspostavljene i razvoju buduće saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane.

Kako je navedeno, sagovornici su konstatovali da je bilateralna vojna saradnja jedan od najrazvijenijih segmenta međusobnih odnosa Srbije i SAD, te je istovremeno, kako je naglasio Đorđević, bilateralna saradnja Vojske Srbije najobimnija upravo sa Oružanim snagama SAD.

"Veliki broj zajedničkih vežbi koje imamo, na poligonima u Nemačkoj, Rumuniji, Bugarskoj i naravno u Srbiji na najbolji način oslikavaju svu razgranatost i uspešnost naše saradnje, rekao je Đorđević.Kako je istakao, sve vežbe značajno utiču na unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.Slična dinamika očekuje se i u ovoj godini, kada je planirano više od 120 zajedničkih aktivnosti, a tu treba dodati i različite oblike školovanja i usavršavanja naših pripadnika u organizaciji SAD.

Kao jedan od bitnih momenata saradnje dveju zemalja pomenut je program državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohajo, a jedan od projekata koji je pokrenut 2015. godine je i razvoj sposobnosti nominovane inžinjerijske čete Vojske Srbije za učešće u mirovnim operacijama, dok zajedničko medicinsko angažovanje predstavlja jednu od najbitnijih oblasti saradnje koja će se razvijati u narednom periodu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir Vesti u 14h Uživo: Šta Tomislav Nikolić kaže o šansi da on bude kandidat SNS za predsednika?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track