VOZAČI, PRILAGODITE BRZINU: Pojačan saobraćaj drugog dana državnog praznika
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

VOZAČI, PRILAGODITE BRZINU: Pojačan saobraćaj drugog dana državnog praznika

Društvo -

Auto moto savez Srbije saopštio je danas da će drugi praznični dan doneti očekivano pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i putevima I i II prioriteta u našoj zemlji, dok na isti utiču i pogodne vremenske prilike koje za danas najavljuju meteorolozi.

AMSS skreće pažnju na pojavu magle, koja ovog jutra smanjuje vidljivost ispod 300 metara na području Bačke, Srema i Banata, ali i moguće poledice zbog niskih jutarnjih i večernjih temperatura.

Iz ovog udruženja savetuju vozače da voze maksimalno oprezno, drže veće odstojanje između vozila jer su kolovozni vlažni, a i temperature su nešto niže od uobičajenih.

Kao i prethonog dana, očekuju se veće gužve, kako na naplatnim rampama, na kojima trenutno čekanje nije duže od 10-ak minuta, tako i na svim putevima i graničnim prelazima.

Usled čestih temperaturnih razlika, dolazi i do česte pojave odrona zemlje i kamena, pa AMS S upozorava vozače da imaju više opreza za volanom, najviše na putevima kroz stenske useke i klisure, dok će sporija vožnja vozačima biti otrebna na deonicama na kojima je usled radova, izmenjen režim odvijanja saobraćaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track