SRAMOTA U GERONTOLOŠKOM CENTRU U KNJAŽEVCU: Blagajnica od starih i bolesnih ukrala na HILJADE EVRA?!
Foto: AP/Ilustracija

Policija istražuje zločin

SRAMOTA U GERONTOLOŠKOM CENTRU U KNJAŽEVCU: Blagajnica od starih i bolesnih ukrala na HILJADE EVRA?!

Srbija -

KNJAŽEVAC - U Gerontološkom centru u Knjaževcu, prema nezvaničnim podacima, došlo je do krađe u kojoj su korisnici te ustanove oštećeni za više hiljada evra, a policija trenutno istražuje slučaj.

Za sada je za krađu navodno osumnjičena D.J. (27) iz Knjaževca, blagajnik ovog centra.

Direktor Gerontološkog centra, Saša Ignjatović, detaljno je objasnio kako je došlo do otkrivanja krađe.

- Popisom deponovanih sredstava korisnika ustanovili smo da nedostaje na desetine hiljada dinara, ali tačan iznos ćemo znati tek nakon šest, sedam dana kada se provere sve ulazne i izlazne priznanice. Sumnja je pala na blagajnicu jer je ona zadužena za kasu, i njoj je odmah uručen otkaz. Nakon otkaza, blagajnica koja je kod nas radila 3,5 godine, na račun Gerontološkog centra uplatila je, odnosno vratila, 300.000 dinara. Naime, u našoj ustanovi postoji kasa u kojoj naši korisnici ostavljaju novac i tom prilikom dobijaju priznanice. Imamo korisnike koji su nepokretni ili nemaju sposobnost da raspolažu novcem. U tom slučaju gerontološke domaćice, uz priznanice, za njih uzimaju novac i kupuju im ono što im je potrebno, od kafe do lekova – objašnjava Ignjatović.

Prema njegovim rečima, popis deponovanih sredstava vrši se jednom godišnje, pa je zaključak da je osumnjičena D.J. krađu navodno izvršila tokom jedne godine, od prošlog do ovog popisa.

U ovoj ustanovi trenutno je smešteno 230 osoba.

- Primamo 220 korisnika, ali zbog vanrednih okolnosti kao što veoma niska temperatura, smestili smo još njih 10 – kaže Ignjatović.

(Blic/Suzana Božinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track