ANTONIJE KOVAČEVIĆ: Policija došla da me hapsi!

Pritisak na novinare

ANTONIJE KOVAČEVIĆ: Policija došla da me hapsi!

Društvo -

BEOGRAD - Novinar i bivši urednik portala Ekspres Antonije Kovačević izjavio je da je policija večeras pokušala da ga uhapsi.

"Rasplakali su mi ćerku i nisu hteli da izađu dok im bivša žena nije dala moj broj telefona. Pozvan sam da se sutra u 10 javim u MUP Novi Beograd na saslušanje. Ne znam šta mi se sprema i šta mogu da očekujem, nisam više pametan. Pozivam sve kolege koje ovo vide i cuju, one koji mogu i smeju, da sutra dođu ili pošalju svoje ekipe ispred MUP-a (iza parkinga Merkatora).Ako se ne vidimo posle, znaćete sta je...", napisao je Kovačević na svom Fejsbuk profilu.

On je naveo i da mu je pre nekoliko dana uručen otkaz zbog benigne svađe s kolegom.

Portal Udruženja novinara Srbije objavio je ranije da je Kovačeviću i zameniku glavnog i odgovornog urednika Ekspre glavni i odgovorni urednik Ivan Cvejić dao otkaze, što su njih dvojica i potvrdiili.

Oni su izjavili da im je Cvejić dao otkaze bez prethodnog obrazloženja ili bilo kakvog upozorenja, a povod za ovakav potez Cvejića je, kako kažu, svađa između njih dvojice.

„Tačno je da smo skoro kolega Kovačević i ja imali nesuglasice i da smo jednom ušli u raspravu u vezi sa tekstom koji je objavljen na sajtu, a za koji sam ja mislio da šteti ugledu ’Ekspresa’, ali to nikako ne može biti razlog za otkaz. Takve rasprave su u redakcijama normalne i uobičajene. Nisam prethodno dobio upozorenje od Cvejića, samo mi je danas uručen otkaz. Nisam stigao ni da pogledam rešenje“, rekao je Bečejić.

Antonije Kovačević rekao je za UNS da smatra da je, nakon godinu i po dana, otkaz dobio iz bizarnih razloga.„Mislim da je ovo dobro iskorišćen povod za otkaz. Ne mislim da je to stvarni razlog. Pre tri meseca mi je ukinuta kolumna koju sam u ovom listu pisao. Tada mi je rečeno ’da je mnogo pametovanja i da bi bilo dobro da ne pametujem mnogo’. Ne znam da li je razlog ekonomski ili politički, obrazloženje od Cvejića nisam dobio, niti sam pozvan na razgovor da vidim o čemu se radi i šta se desilo. Cvejić mi je samo rekao da sam dobio otkaz, bez ikakve najave, upozorenja, kako treba po Zakonu. Nije ovo prvi put, nekoliko kolega je već u ovom listu dobilo otkaze nenajavljeno i bez obrazloženja“, rekao je Kovačević, koji je tad naglasio i da će tužiti Ekspres zbog otkaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track