ZLOUPOTREBA POLOŽAJA: Blanuša je bez dozvole slikao Miloševića u zatvoru
Foto: Marina Lopičić

Advokat Zdenko Tomanović tvrdi

ZLOUPOTREBA POLOŽAJA: Blanuša je bez dozvole slikao Miloševića u zatvoru

Društvo -

Knjiga je istorijska i napisana je da bi se saznala istina šta se događalo ta tri meseca. Nisam imao nikakvu materijalnu korist, ispričao je Blanuša

BEOGRAD - Na suđenju Dragiši Blanuši, nekadašnjem upravniku Centralnog zatvora, za zloupotrebu službenog položaja nakon objavljivanja knjige „Čuvao sam Miloševića“ iznete su završne reči, a izricanje presude zakazano je za 20. mart.Pre početka izlaganja, advokat Mire Marković Zdenko Tomanović zatražio je da njegova klijentkinja bude saslušana putem video-linka.Slobu su oteli- Mira Marković bi se uključila preko video-linka iz moskovskog suda, kako zakon nalaže - rekao je Tomanović. Međutim, ovaj njegov predlog sudsko veće je odbacilo.- Ovde su ključna pitanja da li bilo koji građanin Srbije može biti izveden iz pritvora i predat bez odluke suda, bez saglasnosti, protivno zakonu i međunarodnim konvencijama. Milošević je jedini izveden i predat nepoznatim osobama bez ikakve odluke suda - istakao je Tomanović. On je dodao da je Blanuša neovlašćeno fotografisao Slobodana Miloševića u zatvoru, kao i da se loše ophodio prema njemu.Dragiša Blanuša je rekao da očekuje oslobađajuću presudu.- Tužilac je 2003. odbacio sve krivične prijave protiv mene, pa su nastavili gonjenje po privatnoj tužbi - kazao je Blanuša.

Iz CZ isporučen Hagu... Slobodan Milošević
Iz CZ isporučen Hagu... Slobodan Milošević

Istorijska knjigaOn je objasnio zašto je napisao knjigu.- Knjiga je istorijska i napisana je da bi se saznala istina šta se događalo ta tri meseca. Nisam imao nikakvu materijalnu korist - ispričao je Blanuša. Bivši upravnik CZ istakao je i da je jedan pevač snimao spot u zatvoru u kom se vide i zaposleni, pa se to nije tretiralo kao krivično delo.J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track