ŠARČEVIĆ O ĐAKU DRUGAKU I NASILJU U KRAGUJEVCU: Zašto se o tome ćutalo godinu i po dana?
Foto: Zorana Jevtić

Ministar nije uvek zadovoljan radom inspekcije

ŠARČEVIĆ O ĐAKU DRUGAKU I NASILJU U KRAGUJEVCU: Zašto se o tome ćutalo godinu i po dana?

Društvo -

BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da radom inspekcije nije uvek zadovoljan, jer se dešava da se rad inspektora na lokalu bitno razlikuje od rada inspektora na republičkom nivou, dodajući da je u toku rad na novom zakonu o prosvetnoj inspekciji.

"Radimo novi zakon o prosvetnoj inspekciji gde se pravi jedinstven inspektorat. Od škole do škole čitajući izveštaje inspektora vidim da nisu dobro urađene inspekcije i problem se ne reši već eskalira, produbi se", kaže Šarčević.

Foto: Bogdan Vranješević
Foto: Bogdan Vranješević

Govoreći o osnovnoj školi u Kragujevcu gde jedan učenik drugog razreda "maltretira i decu i učitelja", ministar je upitao zašto se o tome ćutalo godinu i po dana, da li "slučaj neko prikriva ili je tražio jalova rešenja".

Kako kaže, škola je dužna da preko školskih uprava obavesti Ministarstvo prosvete o incidentima, a da se danas često dešava da za incident prvo saznaju novinari pa tek onda ministar bude obavešten. Šarčević kaže da se u školama, kod dece koja imaju problem u ponašanju mora uključiti tim stručnjaka - psiholog, pedagog, defektolog, ali i centri za socijalni rad.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VESTI U 14 SATI UŽIVO Šešelj: Nisam ušao u drugi krug zato što sam siroče!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track