HOROR U NIŠU: Učenica (11) popila domestos zbog trojke iz matematike!
Foto: Milica Milovanović

Umalo tragedija u OŠ „Učitelj Tasa“

HOROR U NIŠU: Učenica (11) popila domestos zbog trojke iz matematike!

Društvo -

Odlična učenica četvrtog razreda A. M. posle incidenta poverila se svojoj drugarici da nije imala nameru da se ubije, već da se „kazni“ zbog loše ocene

Jedanaestogodišnja A. M., učenica četvrtog razreda OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu, popila je otrovno sredstvo za čišćenje „domestos“ razočarana što je dobila trojku na testu iz matematike.Incident se dogodio u četvrtak ujutro u školskom toaletu, gde je A. M. pronašla bocu s dezinfekcionim sredstvom. Zahvaljujući brzom zdravstvenom zbrinjavanju, nije pretrpela teže posledice i istog dana je puštena kući iz bolnice. Kako saznajemo, devojčica se drugarici poverila da nije imala nameru da se ubije, već da se „kazni“ zbog loše ocene.

Pokušala da se otruje za vreme časa... Osnovna škola „Učitelj Tasa“
Pokušala da se otruje za vreme časa... Osnovna škola „Učitelj Tasa“

Suze zbog oceneDirektorka škole Radmila Krstić kaže da je ova učenica odličan đak i da kod nje nije primećen nikakav poremećaj ponašanja.- Kad joj je učiteljica saopštila da je dobila trojku na kontrolnom iz matematike, ta učenica se rasplakala. Učiteljica joj je kazala da ode do toaleta i da se umije kako bi se smirila. Dete je poslušalo, a kako smo kasnije videli na nadzornim kamerama, iz prostorije gde stoje dezinfekciona sredstva uzelo je bocu sa „domestosom“ i popilo dva gutljaja. Kad se devojčica vratila u učionicu u vreme školskog odmora, požalila se drugarici da je boli stomak i priznala šta je uradila. Pozlilo joj je i povratila je, što je umanjilo uticaj sredstva koje je uzela. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć i dete je prebačeno u bolnicu - objašnjava direktorka.

Ona dodaje da je škola sprovela istragu kako bi se ustanovilo zbog čega je opasno sredstvo bilo dostupno đacima.- Ustanovljeno je da je pomoćni radnik nakratko ostavio nezaključanu prostoriju s hemijskim sredstvima jer je tu ispirao krpu kojom je u tom trenutku brisao podove. Zbog toga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak i on je suspendovan - kazala je Krstićeva.PreosetljivaOna naglašava da je najvažnije da je učenica sada dobro, ali da će se u dalji rad s njom uključiti stručne službe.- Roditelji deteta su nam zahvalili na brzoj reakciji, koja je sprečila teže posledice. Prema mojim saznanjima, devojčica je veoma ambiciozna, preosetljiva, pa je neadekvatno odreagovala na lošu ocenu. Imamo u školi psihologa, sociologa i pedagoga, koji će u saradnji s roditeljima dalje pratiti njeno ponašanje - rekla je direktorka škole.U školu je juče stigla i niška policija, koja utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do incidenta.

Izbegnuto najgoreNASTAVLJA SE LEČENJEDirektorka Dečje interne klinike Emilija Golubović kaže da je dijagnostika pokazala da devojčica nije zadobila teže povrede.- Obavljena je gastroskopija, koja nije ukazala na promene korozivnog tipa na sluzokoži, što je bilo i očekivano. Uzimanje veće količine ovih sredstava može dovesti do perforacije želuca i creva, što su povrede opasne po život - objasnila je Golubovićeva. Prema njenim rečima, dete je upućeno na Kliniku za mentalno zdravlje na dalje lečenje.

Milica Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track