BOLJE DA PONOS ZATAJI NEGO DA IZGUBITE VID! Lekovi za potenciju mogu da vas ubiju!
Foto: Shutterstock

Opasno!

BOLJE DA PONOS ZATAJI NEGO DA IZGUBITE VID! Lekovi za potenciju mogu da vas ubiju!

Društvo -

Ukoliko u ovom trenutku razmišljate da progutate tablete za potenciju "blek mamba" ili "superpanter", odustanite od te ideje, jer biste mogli da imate srčane probleme ili da izgubite vid!

Nije reč o šali, već o ozbiljnom upozorenju nemačkih stručnjaka evropskim zdravstvenim vlastima, uključujući i srpske, da su se na crnom tržištu pojavile te opasne kapsule za erekciju.

Naše Ministarstvo zdravlja odmah je objavilo istovetno upozorenje u Srbiji, naglasivši da su sistemom brzog informisanja od jedne nemačke organizacije primljena upozorenja o neregistrovanim lekovima, koji su u prometu, suprotno odredbama zakona.

"U kapsuli "blek mamba", na osnovu izvršene vanredne kontrole kvaliteta, nalazi se 47,3 miligrama tadalafila. Druge su "superpanter" kapsule, u kojima se nalazi 42,3 miligrama tadalafila i 24,6 miligrama sildenafil citrata", objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Najpoznatiji srpski urolog-seksolog prof. dr Aleksandar Milošević, kaže da supstance pronađene u "blek mambi" i "superpanteru" - tadalafil i sildenafil citrat, spadaju u takozvane vazoaktivne lekove i najveća opasnost od njih je smrt korisnika!

"Oni utiču na krvne sudove i rad srca. Svuda u uređenom svetu ti lekovi se isključivo dobijaju na lekarski recept, dok se u Srbiji, nažalost, odlazak kod lekara izbegava, te se oni nabavljaju na crnom tržištu! Tadalafil i sildenafil citrat, supstance koje se mešaju u te ilegalne lekove, nabavljaju se u Indiji, Kini i drugim zemljama i prodaju bez ikakave kontrole. Izuzetna je opasnost od njih jer mogu da ubiju čoveka. Znaci da sve ide u tom pravcu su glavobolja, bol u grudima, svrab...Takvi lekovi istovremeno mogu da dovedu i do pada krvnog pritiska, a u najboljem slučaju da izazovu glavobolju, gubitak svesti. Retko, erekcija može da traje duže od četiri sata, da bude bolna, kada je neophodno da se pacijent odmah javi lekaru. Dakle, ako želite još dugo da uživate u seksu, nikako ne kupujte takve lekove ilegalno, već se javite svojim lekarima za savet", kategoričan je ovaj stručnjak.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track