RAKIĆ: Ni Albancima nije u interesu da ih zastupaju oni koji zagovaraju mržnju i nasilje
Foto: Aleksandar Jovanović

Ocena gradonačelnika Severne Mitrovice

RAKIĆ: Ni Albancima nije u interesu da ih zastupaju oni koji zagovaraju mržnju i nasilje

Politika -

BEOGRAD - Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić ocenio je danas povodom pretnji lidera opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da "ni albanskom narodu nije u interesu da ga zastupaju oni koji zagovaraju mržnju i nasilje" i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje na pretnje albanskih lidera koje ne doprinose stabilnosti Kosova i Metohije.

"Izjava Ramuša Haradinaja, nekadašnjeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova, zapravo njegova pretnja upućena srpskom premijeru Aleksandru Vučiću da se 'ne igra sa Albacima' i da se 'ne kači sa njim'", samo je nastavak pretnji koje Haradinaj upućuje Srbima i Vučiću, naveo je Rakić u saopštenju.

On je naveo da je "donekle i očekivano" da pojedini albanski lideri ne žele da prihvate politiku mira i stabilnosti, koju prema njegovim rečima zastupa Vučić, ali da zabrinjava ćutanje predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i ćutanje čitave Evropske unije.

"Smatram, da bi međunarodna zajednica konačno morala da odreaguje na evidentne pretnje ne samo Ramuša Haradinaja, već i ostalih albanskih lidera koje svakako ne doprinose stabilnosti ionako nestabilne situacije na Kosovu i Metohiji", naveo je Rakić. On je dodao da je Haradinaj u Francuskoj pretio ratom sa Srbijom i etničkim čišćenjem Srba na Kosovu i Metohiji ako sud u Kolmaru odluči da ga izruči Srbiji na osnovu Interpolove poternice, a da sa pretnjama premijeru Srbije nastavlja i od kada je na slobodi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja