KURIR TV! SVAĐA I HAOS U ADVOKATSKOJ KOMORI: Advokati psovali ko kočijaši, pa se umalo POTUKLI!
Foto: Adria Media TV

Bruka

KURIR TV! SVAĐA I HAOS U ADVOKATSKOJ KOMORI: Advokati psovali ko kočijaši, pa se umalo POTUKLI!

Društvo -

Pravi haos zavladao je večeras u Advokatskoj komori Beograda (AKB) kada je advokat Jugoslav Tintor, koji je 13. maja izabran za novog predsednika na izbornoj skupštini za koju rukovodstvo na čelu sa advokatom Slobodanom Šoškićem tvrdi da je nelegalna i čije rezultate ne priznaje, ušao u prostorije sa svojim pristalicama kako bi preuzeo dužnost.

Vikanje, vređanje i obijanje vrata obeležilo je veče u AKB a morala je i policija da reaguje. U jednom trenutku u hodniku našle su se pristalice i Tintora i Šoškića a na kraju su svi ušli u prostorije predsedničke kancelarije.- Pozvao sam Tintora i još dvoje kolega da uđu u predsedničku kancelariju da razgovaramo, da pričamo kao advokati, jedni sa drugima.

Tu je bio i predsednik Šoškić. Videli smo da tu nekog dogovora nema, onda je Tintor mrtav hladan rekao: "Ja sam u svojoj komori i ja odavde ne izlazim". Ja sam to nazvao prevarom. Evo šta su napravili sa vratima, to su njegovi, sa spoljne strane, čulo se strahovito lupanje, čak je i brava i polomljena - rekao je član Upravnog odbora AKB Radoslav Nedić.

Slobodan Šoškić rekao je Tintoru da će biti trajno ispisan iz advokature. - Ovo što ti radiš niko nikada u istoriji AKB nije uradio. Ne možeš na silu, ako se pozivaš na skupštinu onda moraš da imaš pravni akt koji dozvoljava da uđeš ovde. Moramo da se obratimo dežurnom tužiocu da vidimo da se ovo raščisti - rekao je Slobodan Šoškić.

Jugoslav Tintor rekao je da sada AKB izgleda onako kako treba i da su u njoj svi advokati.- Mi smo ovde razgovarali sa prethodnim rukovodstvom i došlo je do situacije sa obezbeđenjem a ono što je najvažnije nije bilo nikakvih većih incidenata i najvažnije da su ova vrata otvorena. Vrata su otvorena od strane obezbeđenja onog trenutka kada je došla policija - rekao je Tintor.N. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track