SPASLI LJUDE IZ NEHUMANIH USLOVA: Držali nepokretne starce u podrumu!
Foto: Shutterstock

Horor U ZRENJANINU

SPASLI LJUDE IZ NEHUMANIH USLOVA: Držali nepokretne starce u podrumu!

Društvo -

Inspektori socijalne zaštite zatekli su u podrumu jedne kuće u Zrenjaninu 12 starih osoba, koje su, kako je navedeno, bili bezbednosno i zdravstveno ugrožene!

Inspektori socijalne zaštite Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku koji su kontrolu, po prijavi, izvršili u ponedeljak 29. maja zabranili su dalji rad ovog doma i naložili hitno iseljenje „štićenika“.

- Šest korisnika ilegalnog doma za stare u saradnji sa Centrom za socijalni rad Zrenjanin smešteno je u Gerontološki centar Zrenjanin, dok su preostale korisnike preuzeli srodnici, tako da je na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora objekat ispražnjen - naveli su u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Protiv vlasnice objekta S. C. biće podneta i prekršajna i krivična prijava. Inače, ovaj dom je već zatvaran 11. aprila ove godine, a na istoj adresi ilegalni dom koji se vodio na drugog vlasnika bio je zatvaran 2015. i 2016. godine.

Dom je u Agenciji za privredne registre prijavljen kao „odmaralište i slični objekti za kraći boravak“, što po zakonu znači da je registrovan kao učeničko ili studentsko odmaralište bez usluge održavanja, omladinski hostel ili planinarski dom - ali ne i dom za stara lica.

Pre nekoliko nedelja zatvoren je još jedan nelegalni dom u Zrenjaninu u kojem je bilo takođe 12 korisnika.

R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track