Najnovije vesti

RED SVETSKIH HITOVA, RED SRPSKIH ŠLAGERA: Muzička fontana na Slaviji se puni vodom, generalna proba 5. juna
Foto: Beta/Milan Obradović

Radovi trajali šest meseci

RED SVETSKIH HITOVA, RED SRPSKIH ŠLAGERA: Muzička fontana na Slaviji se puni vodom, generalna proba 5. juna

Beograd

Generalna proba muzičke fontane na Slaviji predviđena je za ponedeljak , 5. juna u 21 sat, a već sutradan počeće sa radom.

foto: Beta/Milan Obradović

Radovi na fontani, koja je u sredini kružnog toka na Slaviji, trajali su šest meseci, a bili su povereni firmi "PMC inžinjering". Muzičku pratnju činiće u početku svetske numere, a kasnije će se vodeli slapovi smenjivati u ritmu srpskih šlagera.

Centralni bazen površine 804 metra kvadratna već je počeo da se puni vodom.

ČUDO NA SLAVIJI: Počinje izgradnja najveće fontane u Beogradu, prečnika 32 metra!

"Ova fontana biće simbol Beograda, a Slaviji najfrekventnijem beogradskom trgu sa oko 70.000 ljudi dnevno, dati potpuno novi izgled", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

foto: Stefan Jokić

On je naglasio da veliki gradovi poput Beograda moraju imati monumentalne objekte kao što je ta muzička fontana, jer su takvi objekti njihova obeležja i nešto po čemu se trazlikuju od drugih.

Različite ritmičke slike stvoriće centralni mlaz, sa šest okolnih prstenova u kombinaciji sa rasvetom i zvukom. Svetlosne efekte formiraće 300 reflektora u centralnom bazenu i 75 u obodnom, a središnji vertikalni mlaz dostizaće visinu od 16 metara.

foto: Dragan Kadić

U okviru novih vodenih prezentacija, ispred hotela Slavija biće postavljen "totem" sa posebnim senzorima, koji će omogućiti prolaznicima da pokretima ruku "diriguju" mlazevima vode.

Ova atrakcija će biti otvorena tri sata tokom vikenda, a po završetku parka između Slavije i Ulice kralja Milutina "totem" će oplemeniti taj prostor.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: Beta/Milan Obradović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Avalski toranj kakvog još nikada niste videli! Ekskluzivni snimci iz vazduha koji ostavljaju bez daha!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...