GRUBO KRŠENJE ZAKONA: Ministarstvo odbrane se obračunava sa sindikalnim predstavnicima
Foto: Printskrin

saopštenje vojnog sindikata srbije

GRUBO KRŠENJE ZAKONA: Ministarstvo odbrane se obračunava sa sindikalnim predstavnicima

Društvo -

Vojni sindikat Srbije dobija sve više pritužbi na čelne organe Ministarstva odbrane, a poslednja je vrhunac samovlašća, terora i zloupotreba službenih ovlašćenja i propisa u cilju obračunavanja sa onima koji ne misle kao pojedinci na vlasti, onima koji su članovi jedinog reprezentativnog sindikata u Vojsci Srbije i koji podržavaju njegov rad, navodi se u saopštenju VSS.

foto: Profofimedia

Nedavno smo u javnosti imali priliku da vidimo da je predsednik Vojnog sindikata Srbije, trn u oku aktuelnoj vlasti, koja ne preza ni od najprimitivnijih metoda za obračunavanje sa onima koji ne misle kao ona. Sada se pored njega, na meti onih koji sebe stavljaju iznad zakona, međunarodnih konvencija i svih normi ponašanja u civilizovanom društvu današnjice, našao i jedan doktor nauka i oficir Vojske Srbije.

Čelni ljudi Ministarstva odbrane po ko zna koji put, pokazali su svoje neznanje, nestručnost, nesposobnost, a pre svega bezobrazluk i nemar prema tako važnom državnom aparatu kakav je sistem odbrane.

Da stvar bude jasnija, neko od "stručnjaka" iz kabineta ministra odbrane, dao je smernice jednom od pomoćnika ministra odbrane, inače "još većem stručnjaku", da jednog oficira, doktora nauka, postavljenog adekvatno svom naučnom zvanju i tipu karijere, uvaženog u naučnoj javnosti, premesti u takozvani vojni odsek u Valjevu. Da zlo bude veće, sve se radi krišom i bez saglasnosti i znanja neposredno pretpostavljenog ovom oficiru. I vrapci na grani vide da ovde nešto "smrdi". Kakva je to potreba službe u vojnom odseku koju tako iznenada treba da obavlja doktor nauka?

foto: Mil.ru

Kako saznajemo, razlog za ovaj iznenadni i nezakoniti premeštaj, jeste podrška ovog oficira i doktora nauka, naporima Vojnog sindikata Srbije, da se izbori za dostojanstvo vojničke profesije i sprečavanje urušavanja sistema odbrane koje promoviše aktuelna vlast. Da su ove indicije tačne, dokazuju i činjenice da se ovih dana identični slučajevi šikaniranja neistomišljenika dešavaju prema članovima Policijskog sindikata Srbije, kao i drugih pojedinaca iz skoro svih svera društva.

Više nećemo tolerisati nasilje i bezakonje koje sprovode pojedinci kojima je slučajno poverena izvršna vlast, već ćemo na to nasilje počezi da odgovaramo višestruko jačim merama i odlučnije, svim raspoloživim sredstvima u skladu sa hrabrošću, dostojanstvom i načelima vojničke profesije. Pa kom obojci, kom opanci, navodi se u saopštenju VSS.

(Kurir.rs/Vojni sindikat Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track