EVROPSKI KOMESAR U ZVANIČNOJ POSETI SRBIJI: Han danas sa zvaničnicima o povećanju investicija
Foto: Stefan Jokić

Gust raspored sastanaka

EVROPSKI KOMESAR U ZVANIČNOJ POSETI SRBIJI: Han danas sa zvaničnicima o povećanju investicija

Politika -

Evropski komesar za proširenje Johanes Han boravi danas u zvaničnoj poseti Srbiji tokom koje će se sastati s najvišim srpskim zvaničnicima i otvoriti regionalnu konferenciju u cilju povećanja investicija u zemljama Zapadnog Balkana.

Han će se tokom posete Beogradu sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, srpskim ministrima, predstavnicima civilnog društva i poslovnih udruženja.

Evropski komesar će sa srpskim ministrom ekonomije Goranom Kneževićem otvoriti u Beogradu regionalnu konferenciju "Forum EU-Zapadni Balkan o investicionoj klimi". Konferenciju organizuje Evropska komisija, a učesnici će razmatrati važnost strukturnih reformi za poboljšanje investicione klime, kao i jačanje regionalnog ekonomskog povezivanja u cilju bržeg približavanja jedinstvenom tržištu EU.

Evropski komesar će prisustvovati i početku glavnih radova na rekonstrukciji mosta Žeželj u Novom Sadu, gde će se sastati s ministarkom gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, ministrom energetike Aleksandrom Antićem, predsednikom Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

EU je u projetak izgradnje novosadskog mosta i prilaznih saobraćajnica uložila više od 34 miliona evra.

(Kurir.rs/Beta/ Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track