IMA I DALJE DOBRIH LJUDI: Sedmoro mališana iz Mrčajevaca dobilo krov nad glavom!
Foto: HappyTV

TOPLA LJUDSKA PRIČA

IMA I DALJE DOBRIH LJUDI: Sedmoro mališana iz Mrčajevaca dobilo krov nad glavom!

Društvo -

SRBIJA - Roditelji sedmoro mališana iz Mrčajevaca, Nenad i Mila Novović, su se nedavno javili redakciji emisije "Srbija na dlanu" sa molbom da im se pomogne, jer imaju rok od još četiri dana da se isele iz kuće u kojoj žive sa decom.

Kuću u kojoj žive poslednje četiri godine su dobili na korišćenje, a priča o selidbi je krenula onog trenutka kada je vlasnik prodao kuću.

foto: HappyTV

Nenad potiče iz mnogočlane porodice koja je živela u Peći do 1999. godine, kada su počeli progoni Srba. Nenad se tada sa roditeljima i sa još devetoro braće i sestara prvo obreo u Crnoj Gori, a za kiriju su se godinu dana snalazili kako su znali i umeli.

Nisu znali kuda dalje niti kako, bez bili kakvih prihoda. Rešili su da se obrate patrijarhu Pavlu za pomoć i on im je pomogao tako što je za njih prikupio pomoć i obezbedio im krov nad glavom u Mrčajevcima.

Mila je jedinica, sa svojim roditeljima je došla iz Hrvatske u Srbiju devedesetih godina, kada je imala dve godine.

foto: HappyTV

Udala se za Nenada i kao jedinica, oduvek je želela da ima mnogo dece. Tu želju je i ostvarila i postala majka sedmoro dece.

Nenad, kada se oženio morao je da napusti roditeljski dom jer je bio premali da prihvati i Nenadovu decu.

Zahvaljujući dobrim ljudima i uz Nenadov rad i trud uspeli su da se snalaze za krov nad glavom, ali nikada nisu bili u mogućnosti da sebi priušte svoj dom.

Uprkos mnogim nedaćama sa kojima se susreću zbog egzistencije u domu Novovića sreće i radosti ima na pretek, jer je ispunjena dečjom grajom.

foto: HappyTV

Redakcija emisije Srbija na dlanu je učinila sve što je u njenoj moći da priča o ovoj porodici dobije srećan nastavak.

Kao što smo se mnogo puta u emisiji "Srbija na dlanu" uverili da ima humanih ljudi, tako i ovoga puta porodici Novović stiže pomoć u pravom trenutku.

Zahvaljujući redakciji emisije Srbija na dlanu i Stanoju Mihajloviću iz Slatine kod Čačka, mladi bračni par sa sedmoro dece dobio je krov nad glavom.

foto: HappyTV

Stanoje je nakon gubitka sina jedinca živeo sa svojom suprugom i želeo je da pomogne nekome kome je pomoć neophodna, tako što bi darivao opremljenu kuću od 80 kvadratnih metara sa okućnicom.

I porodica Novović i porodica Mihajlović su ispunili svoj san. Novoviće je delilo samo 7 km do njihove nove kuće, a Mihajloviće isto toliko do dobitka novih, odanih prijatelja za čitav život.

(Kurir.rs, Foto: Happy TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track