Nagrade studentima za znanje i smelost
Foto: Kurir

FRANCUSKO-SRPSKA KOMORA

Nagrade studentima za znanje i smelost

Društvo -

Na upravo završenom finalu petoro najboljih je pred žirijem prezentovalo svoje disertacije na temu „Održivi razvoj u doba digitalizacije“

Tatjana Vujović, studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dobitnica je ovogodišnje Studentske nagrade Francusko-srpske privredne komore u iznosu od 1.000 evra, čiji je pokrovitelj „Šnajder elektrik“.

Drugu nagradu i 800 evra, koju je uručila kompanija „Elektrovat“, osvojio je Mihalj Bakator, doktorand Tehničkog fakulteta „Mihailo Pupin“ u Zrenjaninu, dok je treća nagrada i 600 evra pokrovitelja „Enel PS“ pripala Ani Nikolić, studentkinji treće godine Fizičkog fakulteta u Beogradu.

Na upravo završenom finalu petoro najboljih je pred žirijem prezentovalo svoje disertacije na temu „Održivi razvoj u doba digitalizacije“.

Pobednica Tatjana Vujović žiriju je predstavila smeo rad pod nazivom „Kada san o besmrtnosti postane stvarnost“, u kojem je pokazala model održivog razvoja na primeru zdravstva, kroz primenu ERP softvera (e-zdravstvo) i primenu nove farmacije.

Francusko-srpska privredna komora već sedmu godinu organizuje Studentsku nagradu s ciljem da animira studente i podigne njihovu svest o važnosti održivog razvoja i trendovima u korporativnom svetu. Konkurs se otvara svake godine početkom marta, a od studenata se traži da napišu esej na zadatu temu vezanu za održivi razvoj. Finale je bilo organizovano u Francuskom institutu u Beogradu.

Kurir / M.B.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track