OGORČENI SINDIKATI: Smenite bahatog direktora Namenske kome ginu radnici!
Foto: Fonet

Reakcija zbog tragedije u Lučanima

OGORČENI SINDIKATI: Smenite bahatog direktora Namenske kome ginu radnici!

Društvo -

Poređenjem stradanja radnika u fabrici sa saobraćajnim udesima, direktor Radoš Milovanović je uvredio nastradale, njihove porodice i sve zaposlene

Zbog skandaloznog poređenja smrti radnika fabrike „Milan Blagojević - Namenska“ iz Lučana sa stradanjem ljudi u saobraćajnim nesrećama, direktor ove fabrike bi trebalo da bude smenjen, a bez fotelje bi trebalo da ostane i neko u Ministarstvu odbrane, zatražio je Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga.

Samo za poslednjih 20 dana u ovoj fabrici u požarima dva radnika su izgubila život, a dvojica su povređena. Nekoliko dana posle ovih incidenata u javnosti se digla bura zbog saopštenja rukovodstva i sindikata fabrike koje je potpisao direktor Radoš Milovanović.

- Smrtni slučajevi se dešavaju na auto-putevima, požari su prisutni i u drugim granama industrije, ali nemaju ovoliki publicitet kao dešavanja u preduzeću „Milan Blagojević - Namenska“ - piše u saopštenju.

Veselinović kaže da je ovo skandalozna izjava, koja je nepojmljiva za nekog ko je na rukovodećem mestu. On ističe da ovakvom izjavom kao da se pažnja s nekog ko je odgovoran - direktor, rukovodstvo i nadležno Ministarstvo odbrane - skreće na drugu stranu, a ceo slučaj se banalizuje i koristi u dnevnopolitičke svrhe.

- Upoređivati saobraćajnu nesreću s tragedijom u proizvodnji je stvarno bezobrazno! To je i uvreda za one koji su stradali, za njihove porodice i sve zaposlene u namenskoj industriji. Radnik ne može da bude odgovoran za ono što mu se desilo na radnom mestu, osim ako sam nije napravio neku grešku. Nadam se i očekujem da će direktor biti smenjen i da će se pokrenuti ispitivanje odgovornosti u ministarstvu, jer ovo nije prvi put da se dešavaju incidenti u fabrikama namenske a da niko ne odgovara - objašnjava Veselinović.

On ističe da, osim nesposobnog rukovodstva, kojem stradaju radnici, sigurno ima i nesposobnih u ministarstvu koje je nadležno za ove fabrike.

V. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal: Surčinci imali svog čoveka u MUP Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track