MINISTAR VULIN ISMEVA VOJSKU SRBIJE: Vojnici imaju brojne beneficije
Foto: Fonet

Sramota: Ministar nas laže svaki dan

MINISTAR VULIN ISMEVA VOJSKU SRBIJE: Vojnici imaju brojne beneficije

Politika -

Prazne priče: Iako pripadnici vojske mesečno primaju oko 36.000 dinara, prvi čovek odbrane tvrdi da njihov standard nije loš i da plata neće biti na nivou inženjera u civilstvu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin očigledno živi u nekoj drugoj zemlji jer je izjavio da standard zaposlenih u vojsci nije loš i da imaju brojne beneficije.

Naime, iako je dobro poznato da je položaj vojnika izuzetno težak i da im je mesečna plata tek 35.826 dinara, Vulin je u gostovanju na Javnom servisu rekao da pripadnici Vojske Srbije imaju brojne povlastice, te da zato mnogi žele da rade u sistemu odbrane.

- Nikada plata u vojsci neće biti na nivou inženjera u civilstvu, nikada nije bila i nigde na svetu nije, ali postoji čitav niz stvari koje vas motivišu da dođete u vojsku i da ostanete. Vojnici imaju beneficirani radni staž, uvećanje kada idu u penziju, jer kada počne da gori Kladovo ili se dogode poplave u Obrenovcu, niko ne pita koliko će vojnik ostati. Ko ne hrani svoju vojsku, hraniće tuđu, a Srbija nikada nije hranila tuđu vojsku - kazao je Vulin, dodajući da Srbija želi uspešnu, opremljenu, sigurnu i zadovoljnu vojsku.

foto: Zorana Jevtić

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, kaže za Kurir da vojnici ovakve izjave slušaju od 2014. godine, a da pritom žive sve gore.

- Ovo je prazna demagogija sa dva cilja - prikupljanje poena za vlast i obmanjivanje građana Srbije. Pripadnike vojske niko ne može da obmane o stanju i uslovima u kojima žive i rade. U ovim godinama u potpunosti živimo citat Crnjanskog iz njegovog dela „Seobe“: „Vojnik je mučenik i nije čovek kao drugi ljudi“ - kaže Antić i dodaje:

- Ako bolje poslušamo izjavu ministra Vulina, jasno zaključujemo da Srbija želi uspešnu, zadovoljnu i dobro opremljenu vojsku, ali kao što kaže, to su samo želje. Stvarnost je da vlast ne čini ništa da unapredi položaj i standard pripadnika vojske, koju u proseku dnevno napusti njih šestoro, kao i da nema ni naznaka da se dotrajala i zastarela oprema i tehnika obnove.

Boban Karović

Lud zbunjenog

KO SE NE JAVI IDE U ZATVOR

Na brojne adrese u Leskovcu od ponedeljka pristižu pozivi za jednodnevne i višednevne vojne vežbe. Reč je o novim pozivima rezervnom sastavu koji je odslužio vojni rok sa oružjem. Na vojne vežbe pozivaće se žene stare do 50 godina. Po zakonu, ko se ne odazove, zaprećena je kazna od 10.000 do 50.000 dinara ili tri meseca zatvora.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal: Surčinci imali svog čoveka u MUP Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja