OPOZICIJA SLOŽNA: Smenite Dijanu Hrkalović! Ona je bruka za srpsku uniformu!
Foto: Fonet

KUMA MAFIJE

OPOZICIJA SLOŽNA: Smenite Dijanu Hrkalović! Ona je bruka za srpsku uniformu!

Društvo -

Dijana Hrkalović, državna sekretarka MUP i bliska saradnica ministra Nebojše Stefanovića, je prema saznanjima Kurira iz dobro obaveštenih izvora, navodno pružala zaštitu nekadašnjem vođi navijača Partizana i osuđenom narko-dileru Aleksandru Stankoviću, zvanom Sale Mutavi.

Kako tvrde naši izvori iz policije Hrkalovićeva je Saletu Mutavom pomogla da čak 12 puta izbegne odlazak u zatvor.

Reagujući na ova saznanja opozicioni političari zatražili su hitnu smenu Hrkalovićeve sa mesta državnog sekretara MUP.

"Tužilaštvo mora da ispita indicije o povezanosti. Hrkalovićeva je bruka za srpsku uniformu i očigledan pokazatelj zabrinjavajuće sprege vrha policije i kriminala", rekao je ovim povodom funkcioner DS Balša Božović.

S druge strane Boško Obradović, lider Dveri, pita se "da li ima neko u okruženju ministra policije a da nema veze s kriminalom?"

"Ko će to da ispita kad on vodi policiju, a SNS kontroliše tužilaštvo i sudove?", upitao je Obradović.

Za smenu Hrkalovićeve se zalaže i predsednik Levice Srbije Borko Stefanović.

"Potvrđivanje tih sumnji, makar i delom, dovoljan je razlog za smenu Hrkalovićke. To je samo jedan u nizu dokaza da od dolaska SNS na čelo MUP postoji snažna veza partijsko-kriminalnih elemenata, koji služe samo interesima režima", rekao je Stefanović.

Ipak, sve ovo ne čudi poslanicu Nove Stranke Marinu Tepić koja ističe da "posle poziranja u zagrljaju ministra zdravlja Lončara sa šefom zemunskog klana, posle zajedničkih večera Dačića s Mišom Bananom, posle zastarelih predmeta za dilere robe raznih boja, ovo s Hrkalovićevom ne bi trebalo da čudi - kao da je u pitanju neki film, „Kum“ 4. deo."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track