Danas prijemni na fakultetima u Beogradu

Trka za indeksom

Danas prijemni na fakultetima u Beogradu

Društvo -
Na fakultete Univerziteta u Beogradu od ukupno prijavljenih 20.202 moći će da se upiše 14.406 studenata i to 9.288 će biti budžetskih, a 5.118 samofinansirajućih studenata

BEOGRAD - Prijemni ispiti na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinju danas i trajaće do 27. juna.

Ove godine na fakultete Univerziteta u Beogradu od ukupno prijavljenih 20.202 moći će da se upiše 14.406 studenata i to 9.288 će biti budžetskih, a 5.118 samofinansirajućih studenata.

Preliminarni rezultati prijemnih ispita najkasnije će biti objavljeni 29. juna. Primedbe na preliminarnu rang-listu maturanti će moći da ulože 29. i 30. juna. Konačna rang lista biće objavljenja dva dana kasnije, tačnije 2. jula, a upis će početi od srede 4. jula i biće završen do 12. jula.

Najmanje interesovanja ove godine maturanti su pokazali za Tehnološko-metalurški, Šumarski, Pravoslavni, Fizički, Geografski i Fakultet fizičke hemije. Na tim fakultetima nije ispunjena propisana kvota, pa će na njima ostati slobodnih mesta za drugi upisni rok.

Najveće interesovanje, po broju prijavljenih kandidata, bilo je na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, jer oni upisuju i najveći broj budućih brucoša.

Međutim, po broju prijavljenih i broju budućih brucoša koji fakultet upisuje, najveća navala ove godine bila je na Fakultetu organizacionih nauka, Medicini i Filozofskom.

Na FON-u se prijavilo čak 726 maturanata više u odnosu na propisanu kvotu. Za studije medicine prijavilo se 517 maturanata više, a na Filozofskom 470 više od propisane kvote.Interesantan budućim brucošima bio je i Fakultet političkih nauka za čiju stolicu u klupi se bori ukupno 960, a biće primljeno 500 studenata.

Elektrotehnički fakultet takođe je i ove godine veoma popularan među maturantima, pa se za studije ovog fakulteta prijavilo 993, a upisaće ga 560 budućih brucoša. Prijavljivanje kandidata na fakultete ostalih univerziteta u Srbiji počinje od 27. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track