VELIKA SEOBA TURISTA, LUDNICA NA GRANICAMA: 7 sati na Batrovcima, na Horgošu 4, kolone kilometarske
Foto: Dragana Udovičić

Pojačan saobraćaj

VELIKA SEOBA TURISTA, LUDNICA NA GRANICAMA: 7 sati na Batrovcima, na Horgošu 4, kolone kilometarske

Društvo -

BEOGRAD - Vozače na putevima u Srbiji zbog smene turista danas očekuju pojačan saobraćaj i višesatna zadržavanja na graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na Batrovcima se danas oko podneva na izlazu iz Srbije čeka više od sedam sati, a na Horgošu više od četiri sata, a zbog konstantnog priliva vozila moguća su i duža zadržavanja, saopštava AMSS.

Kako bi se rasteretio granični prelaz Batrovci saobraćajna policija vrši preusmeravanje na druge prelaze zbog čega se u narednim satima očekuju i duža zadržavanja na Šidu. Preporuka je da vozači koriste prelaze Bačka Planka, Sot, Bogojevo i Bezdan.

Međutim, čitalac Kurira Radovan javlja upravo sa Sota da situacija nije bolja ni tamo.

foto: čitalac Kurira

- Velike su gužve i na Sotu, a od 12.30 časova čekamo da pređemo u Hrvatsku i nema nade da će se to dogoditi još sigurno najmanje dva sata - kaže Radovan koji je našu redakciju pozvao nešto pre 15 časova i poslao nam fotografije sa Sota. On dodaje i da ispred njegovog ima još sigurno osamdesetak automobila tako da se ne nada skorom nastavku putovanja. Radovan dodaje i da su naši carinici bili izuzetno ekspeditivni, ali i da se gužva stvara na hrvatskoj strani.

foto: čitalac Kurira

Na Horgošu sa Mađarskom granicom zbog detaljne kontrole mađarskih vlasti dolazi do formiranja dugih kolona na izlasku iz Srbije, zbog čega su na izlazu iz Srbije zadržavanja višesatna.

Potrebno je više od četiri sata za prelazak ovog graničnog prelaza. U narednim satima očekuju se i duža zadržavanje na GP Horgoš, pa je preporuka kao i preporuka da vozači koriste prelaze Kelebija, Bački Breg koji su otvoreni od 0-24 časa, dok su GP Bajmok, Bački Vinogradi, Horgoš II i DJala otvoreni od 7-19 časova.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi kanali za naplatu putarine kako bi se ubrzao proces prolaska, ali i pored toga na Sirigu, Staroj Pazovi i Naisu vozila čekaju do 10 minuta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) GUŽVA ZA MEDALJU: Kolona vozila na Horgošu u nedogled!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track