PROTEST NAKON INSPEKCIJE: Zaposleni u čačanskoj školi štrajkuju zbog smene direktora
Foto: Profimedia

Pobunili se

PROTEST NAKON INSPEKCIJE: Zaposleni u čačanskoj školi štrajkuju zbog smene direktora

Društvo -

Kolektiv Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku ne priznaje odluku Ministarstva prosvete

Kolektiv Srednje prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku saopštio je da će 4. septembra stupiti u zakonski štrajk uz zahtev da se ukinu privremene mere koje su uvedene u tu školu i kojima je smenjen direktor Dragan Kovačević i Školski odbor.

Časovi će se održavati u trajanju od 30 minuta, navodi se u saopštenju. Kolektiv je ranije saopštio da se ne slaže s odlukom Ministarstva prosvete da smeni direktora i postavi v. d. direktora koji nije član kolektiva. Smenjeni Kovačević rekao je na konferenciji da će podneti tužbu jer je „smenjen nezakonito, kršenjem procedura“ i ocenio da se radi o političkoj smeni. On je ponovio da nije bilo propusta u radu škole kada je nekoliko učenika optužilo profesora za seksualno uznemiravanje i istakao da je i nadležno tužilaštvo odbacilo prijavu protiv tog profesora.

Ministarstvo prosvete je sredinom avgusta donelo odluku o smeni direktora Prehrambeno-ugostiteljske škole nakon izveštaja vanrednog inspekcijskog nadzora Republičke prosvetne inspekcije. U izveštaju inspekcije navodi se da su uočene nezakonitosti u radu škole prilikom ispitivanja slučaja seksualnog uznemiravanja učenika od strane jednog profesora i da nije postupljeno po preporuci ombudsmana.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track