Najnovije vesti

PRIMENA ZAKONA O STANOVANJU: Licence za prve upravnike zgrada!
Foto: Fonet

Zgrade

PRIMENA ZAKONA O STANOVANJU: Licence za prve upravnike zgrada!

Društvo

Prvim profesionalnim upravnicima stambenih zgrada u Srbiji juče su uručene licence, a pomoćnica ministarke građevinarstva Jovanka Atanacković poručila je da će profesionalni upravnici biti spona građana i zakona i da će pomoći da se sloga vrati u zgrade.

Licence je dobio 161 profesionalni upravnik, nakon uspešno završene obuke i položenih ispita. Profesionalni upravnici predviđeni su Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, koji je stupio na snagu 1. januara ove godine.

- I donošenje ovog zakona i sve što smo uradili za osam meseci govori da je Srbija dugo i željno čekala propis koji će poboljšati ambijent stanovanja i rešiti nagomilane probleme - rekla je Atanackovićeva, koja je s potpredsednikom PKS Nemanjom Žugićem uručila licence upravnicima.

U tome će, istakla je, pomoći profesionalni upravnici koji će biti spona između građana i zakona, kako bi se vratila sloga u zgrade, a narušeni komšijski odnosi popravili.

Atanackovićeva je naglasila da su procene da je potrebno oko 10.000 profesionalnih upravnika kako bi svaka zgrada mogla da dobije tu uslugu.

- Ovo je posao za sve, mlade i stare, žene i muškarce. Najstariji profesionalni upravnik kojem je uručena licenca ima 71 godinu, a najmlađi 19 - rekla je ona.

Odgovarajući na pitanja novinara, Atanackovićeva je rekla da će obuke biti organizovane dok za to bude bilo interesovanja.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...