TADIĆ ODGOVORIO VULINU: Mene nisu kačili po vojnim objektima
Foto: Fonet

Afera „portret“

TADIĆ ODGOVORIO VULINU: Mene nisu kačili po vojnim objektima

Politika -

Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić nema saznanja niti je ikada video da je u vojnim objektima neko držao njegove slike, rečeno je juče u SDS.

- Uostalom, to je pitanje i za tadašnjeg nadležnog ministra, baš kao što je to danas u nadležnosti ministra Vulina - rečeno je u SDS.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je, povodom polemike da li u vojnim prostorijama treba da budu istaknute slike predsednika Aleksandra Vučića, da ne postoji nijedna ozbiljna vojska na svetu koja u svojim prostorijama nema sliku vrhovnog komandanta.

Aleksandar Vulin je rekao da je zanimljivo da nikom nije smetalo da se slike Borisa Tadića stavljaju i po diplomatskim predstavništvima i po vojnim objektima.

Iz SDS tvrde da Tadić nikada nije naložio postavljanje svojih fotografija u vojnim objektima, diplomatskim predstavništvima ili bilo kojim državnim institucijama, kao i da nije imao saznanja da takve fotografije postoje niti ih je ikada video.

- Suština je u tome da on nije nikada tako nešto naložio i da je uvek bio protivnik toga i da se plasiranjem ovakvih tema skreće pažnja sa izgradnje kulta ličnosti kojoj danas svedočimo. Taj pokušaj veštačkog izjednačavanja vremena pre 2012. godine sa današnjim je opasno izjednačavanje demokratije i autokratije - naveli su u toj stranci.

Kurir / E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track