NEDOSTATAK JODA MOŽE DA USPORI METABOLIZAM: Celulit se gomila kada nema minerala
Foto: Promo

OPREZ

NEDOSTATAK JODA MOŽE DA USPORI METABOLIZAM: Celulit se gomila kada nema minerala

Društvo -

Mnogima se dešava da iako vode računa o ishrani i redovno treniraju, ipak ne mogu da smršaju. Moguće je da te osobe imaju problem sa nedostatkom joda.

foto: Promo

Ukoliko strog režim ishrane i vežbe ne daju rezultate, trebalo bi da se proveri nivo joda u organizmu. Ljudi kojima nedostaje ovaj esencijalni mineral imaju različite simptome, među kojima mogu da budu suva kosa, grčevi u mišićima, bledilo, umor, depresija, loša koncentracija. Među pokazateljima nedostatka joda je i teško podnošenje promene vremena i naglog porasta ili pada temperature vazduha. Zbog lošeg, odnosno usporenog metabolizma, koji može da bude izazvan nedostatkom joda, vaga ipak pokazuje višak kilograma, a u organizmu se zadržava voda i stvara celulit.

foto: Promo

S obzirom na to da naš organizam ne proizvodi jod, već ga moramo svakodnevno unositi, najbolje bi bilo da se to čini na što prirodniji način. Namirnice koje imaju najviše joda su morske alge i plodovi mora, a može da se nađe i u belom luku, pasulju, blitvi i tikvicama.

Fizičkim vežbama i treniranjem kroz znoj se izbacuje mnogo tečnosti i minerala. Kako bi se na što prirodniji i zdraviji način nadoknadili minerali koji se izbace znojem, najbolje je piti mineralnu vodu bogatu jodom. Na taj način se i hidrira organizam i unosi ovaj dragoceni mineral.

Zbog lošeg i usporenog metabolizma izazvanog nedostatkom joda, u organizmu se zadržava voda i stvara celulit

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Leto je pri kraju, ali borba sa kilogramima još nije gotova: Super hrana koja topi masti brzinom munje (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track