PREDSEDNIK VOJNOG SINDIKATA: Nećemo političare na protestu!
Foto: Beta

jasan stav

PREDSEDNIK VOJNOG SINDIKATA: Nećemo političare na protestu!

Društvo -

Posedujemo operativne podatke da je jedan penzionisani general u Ministarstvu odbrane dobio zadatak da po svaku cenu rasturi ovu sindikalnu organizaciju, kaže Novica Antić

Sindikati koji su najavili učešće na protestu 6. oktobra ne žele da na njima bude iko od opozicionih političara i to je u ovom trenutku jedino pitanje o kojem postoji opšta saglasnost sindikalnih vođa.

- Apelujem na sve predstavnike stranaka da se uzdrže od prisustva na protestu. Ovo su protesti svih obespravljenih - radnika, seljaka, profesora, časnih vojnika i policajaca, penzionera. Podršku tražimo od studenata. Oni su budućnost ove zemlje - kaže u izjavi za Kurir Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, povodom ideje da se u Beogradu 6. oktobra održi veliki protest sindikalnih organizacija. Prema njegovim rečima, poruka ovog protesta nije da se podrži ijedna stranka niti da se glorifikuju politički procesi iz poslednjih 25 godina.

foto: Printscreen

- Srbija među studentima, inženjerima, profesorima univerziteta, radnicima, među svim divnim ljudima koji nisu uprljani, ima snagu za promenu svih koji su nas unesrećili, opljačkali, osiromašili. Ovi protesti nemaju za cilj da se o njih ogrebe ijedna opoziciona stranka, već da iznedre nove ljude, čiste, koji će pokušati da spasu što se spasti može u Srbiji, zemlji kriminala i korupcije - kaže Antić, naglašavajući da su posle intervjua za naš list nastavljeni pritisci vlasti na Vojni sindikat i da „poseduju operativne podatke da je jedan penzionisani general u Ministarstvu odbrane dobio zadatak da po svaku cenu rasturi ovu sindikalnu organizaciju, a da se ide toliko daleko da je istom generalu poznati kriminalac kupio automobil kako bi ga motivisao da odradi prljav posao“.

- Hakovan nam je sajt, vrše pritisak na ljude, a da pritom i ne znaju šta traže. Niko ne shvata da je dogorelo. Odrodili su se, ne shvataju šta se dešava. Obnevideli su od lopovluka, starleta, ružičaste stvarnosti. Ne vide da nam 40.000 mladih odlazi iz zemlje, da su radnici na ivici gladi - kaže Antić i naglašava da Srbija nije njihova dedovina pa da je nemilosrdno pljačkaju i prodaju. Antić smatra da je sadašnja politička oligarhija samo paravan za organizovane kriminalne grupe, koje kad se domognu vlasti pljačkaju budžet, državu i narod.

Masovan odziv

GLADNI RADNICI IDU NA ULICE

Ideji da se 6. oktobra u Beogradu održi veliki sindikalni skup pridružuju se brojne sindikalne organizacije i udruženja građana. Zasad su učešće potvrdili Policijski sindikat Srbije, sindikati namenske industrije, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika iz Vojvodine, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica, sindikati pravosuđa, prosvetnih radnika, PTT, GSP, Inicijativa za prava radnika iz Kraljeva, zemljoradnici iz Zrenjanina, veterani i učesnici ratova na prostorima bivše Jugoslavije iz Beograda, Novog Sada i Niša, sindikati „Sloga“ i mnogi drugi.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/Foto:Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UŽIVO: Ko je ubica sa Dedinja?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track