Najnovije vesti

(FOTO) POČELO JE, A KAZNA IZGLEDA OVAKO: Za dva i po sata 24 vozača kažnjena na rampi Šimanovci! 3 naša i 21 stranac
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sankcije na snazi

(FOTO) POČELO JE, A KAZNA IZGLEDA OVAKO: Za dva i po sata 24 vozača kažnjena na rampi Šimanovci! 3 naša i 21 stranac

Društvo

BEOGRAD - Na auto-putu Šid - Šimanovci počelo je merenje srednje brzine vozila na auto-putu i danas su na naplatnoj stanici Šimanovci za dva i po sata kažnjena 24 vozača, od kojih je 21 stranac.

foto: Tanjug/ Rade Prelić

Zamenik načelnika Saobraćajne policije Boban Milinković je rekao novinarima, na rampi Šimanovci, da je merenje srednje brzine na auto-putu inače počelo u ponedeljak, 4. septembra i da će naknadno iz sistema biti obrađeni podaci i kažnjeni vozači koji su prekoračili brzinu, a da od danas saobraćajna policija kažnjava na naplatnim rampama.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je rekao, od 24 kažnjena vozača samo su tri državljani Srbije, a 21 je stranac i od toga su trojica u skraćenom postupku procesuriana pred nadležnim prekršajnim sudom, dok su ostali platili kazne po prekršajnom nalogu. "Uglavnom su prekoračenja bila do 40 km na sat od dozvoljene brzine, naveo je Milinković.

foto: Tanjug/ Rade Prelić

Dodao je da su tri prekoračenja bila zbog brzine iznad 160 km na sat.

Milinković je rekao da bi do kraja godine trebalo na svim auto-putevima u Srbiji da proradi taj sistem kontrole i kažnjavanja vozača na osnovu merenja srednje brzine vozila.

foto: Tanjug/Rade Prelić

- Od ponedeljka je počelo izračunavanje prosečne brzine kretanja na deonici auto-puta Šid - Šimanovci. Danas smo na Šimanovcima primenili način vršenja kontrole koristeći mogućnost da se onlajn dobiju podaci o prekoračenju prosečne brzine. U svim naplatnim stanicama se nalazi po jedan policijski službenik i kada se pojavi vozilo koje je prekoračilo dozvoljenu brzinu, tom vozaču se uzimaju dokumenta i on se sankcioniše, objasnio je Milinković.

foto: Tanjug/Rade Prelić

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Motociklisti presretaci

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...