MUP: Saslušano više osoba zbog obijanja stana novinarke KRIK Dragane Pećo
Foto: Filip Plavčić

Sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

MUP: Saslušano više osoba zbog obijanja stana novinarke KRIK Dragane Pećo

Društvo -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u okviru istrage obijanja stana novinarke KRIK-a Dragane Pećo saslušano više osoba, ali da se još pouzdano ne zna ko je to učinio.

On je na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije rekao da nastavljaju rad na tom slučaju i da žele da pronađu počinioca.

"Ko god da je počinilac, moraće da odgovara", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića, koji se interesovao za taj slučaj. Stefanović je kazao da je saslušano nekoliko osoba iz kriminalne grupe iz Bugarske koja je na sličan način obila više stanova.

Novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK, Dragani Pećo 7. jula ove godine je obijen stan. U stanu je sve ispreturano, ali od vrednosti ništa nije uzeto zbog čega ona i njene kolege sumnjaju da to ima veze s poslom koji se bavi.

Stefanović je izjavio i da je u prvih šest meseci oduzeto trostruko više narkotika u odnosu na isti period lane. Stefanović je precizirao da je u pomenutom periodu oduzeto 2.135 kilograma narkotika i 274.648 opojnih droga, što je, kaže, trostruko više u odnosu na period januar-jun 2016. Govoreći o brobi protiv korupcije, on je istakao da je otkriveno 876 krivičnih dela, a uglavnom je bilo zloupotreba službenog položaja, davanje i primanje mita. Stefanović je naveo da su podnete 504 krivične prijave u vezi sa tim.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Filip Plavčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: Dragana Pećo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track