SPASIOCI ANIMAL RESCUE SERBIA: Prvi Kongres o zaštiti životinja u našoj zemlji
Ilustracija, Foto: Shuterstock

BEOGRAD

SPASIOCI ANIMAL RESCUE SERBIA: Prvi Kongres o zaštiti životinja u našoj zemlji

Društvo -

Animal Rescue Serbia, jedina specijalizovana volonterska organizacija za spasavanje životinja u Srbiji, organizuje prvi Kongres o zaštiti životinja u našoj zemlji, u subotu, 16. septembra, od 9 do 17.30 časova.

Članovi ove spasilačke grupe poznati su po pružanju pomoći životinjama u nevolji i to bez bilo kakve nadoknade. Ako nijedna lokalna služba ne može da odgovori na vaš poziv da se životinja u opasnosti spasi sa nepristupačne lokacije, onda su dobri ljudi iz pomenute organizacije pravo rešenje za vas.

Pre samo nekoliko dana, ARS ekipa je pomogla psu rase akita, koji se nalazio na samoj ivici krova četvorospratne zgrade, a kako su nam spasioci ispričali, ovu žensku su samo minuti delili od pada na pločnik.

"Kuju je primetio stanar zgrade, koji je čuo kako cvili i zapomaže, jer se našla na samoj ivici kosog krova, gde joj se nije moglo prići. Stoga je tročlana spasilačka ekipa, koja je bila na raspolaganju odmah krenula na lokaciju. Iako je strašno cvilela od straha, kada joj se pozivalac obratio i rekao da se smiri jer pomoć dolazi, kao da je razumela svaku njegovu reč i potpuno se umirila", kažu spasioci dobrog srca.

Ženska ARS ekipa (Sandra, Sofija i Irena) obavila je akciju pod punom opremom i uspela da zbrine još jednu životinju koja je na krov dospela popevši se na stolicu i preskočivši ogradu. Prema rečima ovih humanih ljudi, to je bila još jedna uspešno obavljena akcija, a veruju da će ih biti još mnogo.

Kurir.rs/D. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da mi je biti morski pas! Ili makar kuca u kanti vode!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track