Najnovije vesti

OD DANAS KURIR DARUJE: POSTERI S PRAVOSLAVNIM MOLITVAMA Dokazano da molitva deluje kao lek!
Foto: Kurir

MOLITVA JE delotvorna

OD DANAS KURIR DARUJE: POSTERI S PRAVOSLAVNIM MOLITVAMA Dokazano da molitva deluje kao lek!

Društvo

Danas Kurir svojim čitaocima daruje Svakodnevnu molitvu, a narednih dana i ostale: Molitvu Anđelu čuvaru, Molitvu za vozače, Majčinu molitvu, Molitvu za bolesnika i Molitvu za upokojene.

Reč je o serijalu Pravoslavne molitve, koji je pripremljen u formi postera na kvalitetnom papiru

 

Od pamtiveka se ljudi mole, a da molitva može da bude delotvorna, potvrdili su ruski naučnici sa peterburškog univerziteta.

 

Oni su dokazali da su čudesna izlečenja povezana s duhovnošću istinita. Otkrili su mnoge fizičke i duševne promene koje vernik može da doživi jer kad je udubljen u molitvu, potpuno isključuje moždanu koru, što rezultira osećajem sigurnosti i odsustvom stresa. Drugim rečima, molitva deluje kao lek.

 

foto: Kurir


Preporučuje se da se molite svaki dan, i to da molitvu čitate. Patrijarh Pavle smatra da um-razum treba što više da se vezuje za reči molitve: “Bolje je da se molitve čitaju iz molitvenika, a ne da se govore napamet. Ovo naročito važi za početnike i za slabe.

 

Valja se tiho moliti, s dubokim, ali nečujnim uzdasima, oborene glave zemlji, smireno, a s vremena na vreme baciti pogled na svete ikone, kao oni koji se stvarno osećaju grešni pred Bogom.

 

U društvu naša molitva treba da bude nečujna, da ničiju molitvu ne bi remetila. Ako bi u molitvi tvoj um išao na razne strane, a ne nebu i Bogu, ipak ne padaj duhom, nego ga uvek vraćaj i vezuj za reči molitvene. Ipak, takva molitva neće ostati bez ploda, ma da i nije sva čista.

 

Za čoveka u tuzi nema boljeg utešitelja od molitve. Muči li se ko među vama, neka se moli Bogu... ”


 

foto: EPA/Srđan Suki

Foto: EPA/Srđan Suki

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...