KURIR VAM DANAS DARUJE: Svakodnevnom MOLITVOM Bogu dobijate mudrost i snagu da iz teškoća izađete kao pobednici!
Foto: Nebojša Mandić

MOLITVA BOGU

KURIR VAM DANAS DARUJE: Svakodnevnom MOLITVOM Bogu dobijate mudrost i snagu da iz teškoća izađete kao pobednici!

Društvo -

Danas Kurir svojim čitaocima daruje Svakodnevnu molitvu, koja je važna jer kroz svakodnevnu molitvu Bogu dobijamo mudrost i snagu da izdržimo u borbi i teškoćama života i da iz njih izađemo kao pobednici.

Religija mora početi sa pražnjenjem i čišćenjem srca. Duša koja se obraća Bogu u svakodnevnoj iskrenoj molitvi, tražeći snagu, podršku i silu, imaće plemenite želje, jer shvatanje istine i dužnosti, uzvišene ciljeve svoga delovanja biće svag-da gladna i žedna pravednosti.

Sveti Jovan Zlatousti rekao je da svi ljudi žude za molitvom, više nego što drveće ima potrebu za vodom.

"Zato što niti drveće može da daje plodove ukoliko ne upija vodu kroz korenje, niti ćemo mi moći da donosimo skupocene plodove pobožnosti ukoliko se ne napajamo molitvom.

foto: Kurir

Zato treba i kad ustanemo iz postelje da preduhitrimo Sunce službom Bogu i kad sedimo za stolom radi obeda i kad se spremamo za počinak.

Ili, bolje rečeno – svakog časa treba da uznosimo molitvu Bogu prelazeći tako pomoću molitve put koji je jednak dužini dana", rekao je Sveti Jovan Zlatousti.

"Šta god da se dogodi, šta god da osećamo ili ne osećamo, bez obzira da li je um sabran ili nije, bez obzira na mnoštvo sagrešenja – prebivajmo u molitvi. To podrazumeva snagu onoga ko želi da se moli. Šta god da se desi, sa velikim trpljenjem se pomolimo Bogu. Bog će nas tada posetiti i osetićemo neprocenjive plodove molitve", rekao je Mitropolit Atanasije Lemeski.

Svakodnevna molitva

Gospode, daj mi da mirno primim sve što mi današnji dan donese i da se potpuno predam Tvojoj svetoj volji. Upućuj me i pomaži svakog časa u toku ovog dana. Bilo kakve vesti da dobijem, nauči me da ih primam mirno i s čvrstim uverenjem da sve biva po Tvojoj svetoj volji. Upravljaj mojim mislima i osećanjima u svim delima i rečima. Ne dopusti da u nepredviđenim slučajevima zaboravim da sve dolazi od Tebe. Nauči me da se pravilno odnosim prema svojim roditeljima i svojim bližnjima, da nikog ne razgnevim i ne ožalostim. Gospode, daj mi snage da podnesem zamor današnjeg dana i sve što se u toku dana dogodi. Upravljaj mojom voljom i nauči me da se molim, da verujem, da se nadam, da trpim, praštam i volim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja