PREDSEDNIK POLICIJSKOG SINDIKATA DOBIO OTKAZ: Ne praštaju što ne igram po partijskoj direktivi
Foto: Beta

PROGON

PREDSEDNIK POLICIJSKOG SINDIKATA DOBIO OTKAZ: Ne praštaju što ne igram po partijskoj direktivi

Društvo -

Momčilo Vidojević tvrdi da je dobio otkaz u MUP jer je od ministra Nebojše Stefanovića zatražio odgovore o nabavci vozila za policiju

Momčilo Vidojević, bivši predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, dobio je rešenje o prekidu radnog odnosa jer je, kako tvrdi, tražio da mu se dostavi izveštaj o nabavci vozila za potrebe MUP.

Vidojević je dobio rešenje o prestanku radnog odnosa iako je očigledno, kako on tvrdi, da nijedan valjan i u zakonu utemeljen osnov ne postoji za donošenje ovakvog rešenja. Prema njegovim rečima, otkaz je dobio pošto je uputio dopis ministru Stefanoviću jer je imao sumnje u vezi sa nabavkom nekoliko stotina novih vozila „škoda“.

Pitanje bez odgovora

- Došao sam do informacija i poslao dopis ministru Nebojši Stefanoviću. Tražio sam da našem sindikatu odgovori kako su vozila nabavljena, da li je sprovedena procedura. Takođe, imao sam uvid u spisak u kom stoji da će po policijskim upravama biti podeljeno 780 vozila, a podeljeno je 710, pa se postavlja pitanje gde je 70 vozila. Prijatelj mi je rekao da mi se sprema hapšenje i da će me lišiti slobode - priča Vidojević za Kurir.

On kaže da je rešenje o otkazu dobio nakon gostovanja na televiziji, kada je neke stvari izneo u javnost.

Krivična prijava

- Nakon mog dopisa ministru o vozilima pozvali su me iz UKP, jer je neko navodno podneo krivičnu prijavu protiv mene zbog zloupotrebe službenog položaja, i to u SIV1, u odeljenje koje se bavi malverzacijama od preko 10 miliona evra, a mene navodno optužuju za 540.000. Tu ima mnogo nelogičnosti. U četvrtak imam saslušanje, a što se tiče otkaza u policiji, podneo sam žalbu. Oni meni ne mogu da oproste što ne igram po direktivi političke partije. Moja deca i ja smo ostali bez parčeta hleba, podigao sam i kredit za stan, a sad nećemo imati ni to, a moja deca neće imati novca da se školuju - razočaran je Vidojević, koji će u četvrtak biti saslušan.

Kurir / M. B.

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track