Najnovije vesti

(FOTO) ON JE OBELEŽIO DEVEDESETE: Umro ruski iscelitelj Alan Čumak, njegovom slikom lečilo se pola Srbije
Foto: Youtube Printscreen

U 83. godini

(FOTO) ON JE OBELEŽIO DEVEDESETE: Umro ruski iscelitelj Alan Čumak, njegovom slikom lečilo se pola Srbije

Društvo

BEOGRAD - Televizijski i iscelitelj "preko slike" Alan Čumak, čije lice pamte nešto starije generacije iz vremena bivše Jugoslavije, preminuo je u Moskvi u 83. godini života, objavili su ruski mediji.

foto: Youtube Printscreen

Čumak je postao televizijsko lice u Sovjetskom Savezu još šezdesetih godina prošlog veka, a tokom karijere je ostao poznat kao "filozof, autor, iscelitelj i čovek natprirodnih sposobnosti".

Čuveni iscelitelj iz vremena Perestrojke je bio toliko popularan, da su ljudi držali čaše vode pored televizora dok je on držao "seanse" verujući da voda upija njegovu energiju i postaje lekovita.

foto: Youtube Printscreen

Osim reči, koristio je i posebne pokrete rukama kako bi "ponovo podesio energiju tela bolesnih".

U bivšoj Jugoslaviji Čumak je takođe bio veoma popularan, gostovao je i na televiziji, a izdanje "Radio TV Revija" mu je davala poseban prostor, pa je vremenom postao i ovdašnja ikona devedesetih godina.

Čumakove slike koje su navodno imale isceliteljsku moć i "prenoslie kosmičku energiju" bile su lepljene po prepunim autobusima devedesetih godina, krile su se u novčanicima mnogih kao džepni kalendari, a neretko su bivale i kačene u predsoblja ili stavljane "u regal".

foto: Youtube Printscreen

U Jugoslaviji su takođe bile prikazivane njegove "isceliteljske" TV seanse.

Kako prenosi ruska "Gazeta", Čumak je svoje sposobnosti "otkrio" dok je radio na razotkrivanju "šarlatana iscelitelja", a nakon što se povukao iz medija radio je navodno u Akademiji pedagoških nauka SSSR.

 

(Kurir.rs/B92/Foto: Youtube Printscreen)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...