Sastanak Zagorke Dolovac i španskog tužioca: Protokol o zajedničkoj borbi protiv kriminala
Foto: Republičko javno tužilaštvo

Sastanak Zagorke Dolovac i španskog tužioca: Protokol o zajedničkoj borbi protiv kriminala

Društvo -

BEOGRAD - Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, sastala se danas, sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem sa Generalnim tužiocem Španije, Hose Manuel Mazom.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj i budućoj saradnji i zaključeno da je bliska međunarodna saradnja ključ uspeha u borbi protiv organizovanog kriminala, teororizma i drugih teških krivičnih dela, posebno u svetlu povećanih kriminalnih i bezbednosnih pretnji.

Republički javni tužilac i generalni tužilac Španije potpisali su danas protokol o saradnji u cilju unapređenja Memoranduma o saradnji iz 2006. godine, kojim je predviđena mnogo bliskija saradnja tužilaštava dve zemlje u borbi protiv transnacionalnog kriminala, uključujući organizovani kriminal, terorizam, korupciju, trgovinu narkoticima, ljudima, i oružjem, krijumčarenje ljudi, pranje novca, oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela i visokotehnološki kriminal.

Ovim dodatnim protokolom još više će se učvrstiti dugogodišnja uspešna i prijateljska saradnja Srbije i Kraljevine Španije.

(Kurir.rs/J. Spasić/Foto: Republičko javno tužilaštvo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Horor kod Kikinde! Sin godinama živi u kavezu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track