(KURIR TV) POZNATI RAZGRABILI KURIR! Sveta Petka se žrtvovala za naš spas, ova ikona ima posebno mesto u mom domu
Foto: Kurir TV

Poznati poštuju veliki praznik

(KURIR TV) POZNATI RAZGRABILI KURIR! Sveta Petka se žrtvovala za naš spas, ova ikona ima posebno mesto u mom domu

Društvo -

Svi čitaoci dnevnog lista Kurir uz današnji broj na poklon dobijaju ikonu Prepodobne mati Paraskeve, svetiteljke koja je u narodu poznatija kao Sveta Petka, s crkvenim kalendarom.

Ime ove svetiteljke koja je pomagala bolesnima i siromašnima slavi se vekovima, a verovanje u njene moći zauzima posebno mesto u hrišćanskom svetu .

Vernici koji danas, 27. oktobra, slave krsnu slavu posebno je doživljavaju, a poštuju je i oni koji je ne slave.

Tim povodom brojne poznate ličnosti jutros su pojurile do prvog kioska i kupile po jedan primerak Kurira kako bi dobile poklon koji će zauzeti posebno mesto u njihovim domovima.

Jedna od njih je i pevačica Romana Panić, koja je već u ponoć kupila novine, pa je, između ostalog, objasnila kako ona doživljava ovu veliku svetiteljku.

- Sveta Petka nije moja krsna slava, ali jako volim i poštujem ovu svetiteljku. Pre svega, zato što je ona zaštitnica žena, zaštitnica bolesnih i velikomučenica koja je žrtvovala sebe za spas svih nas - rekla je pevačica.

foto: Promo

I bivši rukometaš Vlada Mandić ističe da je ovo poseban praznik za njega i njegovu porodicu.

- Kao veliki Srbin i vernik danas sam kupio Kurir i dobio ikonu i crkveni kalendar koji će zauzeti posebno mesto među ikonama u mojoj porodičnoj kući - poručio je sportista.

foto: Promo
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track