Najnovije vesti

ALARMANTNO! SRBIJA U SAMOM VRHU PROSTITUCIJE: Roditelji podvode ćerke da bi preživeli! JEZIVI PODACI
Foto: Profimedia

Cveta najstariji zanat

ALARMANTNO! SRBIJA U SAMOM VRHU PROSTITUCIJE: Roditelji podvode ćerke da bi preživeli! JEZIVI PODACI

Društvo

Najstariji zanat veoma je rasprostranjen u našoj zemlji, a kazne su simbolične. Uglavnom je zastupljena sirotinjska prostitucija, a Beograd je leglo elitne i turističke

Da je najstariji zanat na svetu i dalje u ekspanziji u našoj zemlji i da cveta, pokazuje i mapa prostitucije u Evropi!

foto: Printscreen


Poznati kartograf Jakub Marijan kreirao je mapu označivši zemlje u kojima je prostitucija legalizovana i zemlje u kojima se smatra krivičnim delom. Advokat Nebojša Milosavljević kaže za Kurir da je Srbija na top-listi među zemljama u kojima cveta prostitucija, a da su kazne simbolične.

- Predviđa se da će se onaj ko se odaje prostituciji, ko koristi usluge prostitucije ili ustupa prostorije radi prostitucije kazniti novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana.


Član Svetske asocijacije šefova policija Marko Nicović ističe da predviđene kazne postoje samo na papiru:

- Kod nas su kazne beznačajne, budu uhvaćene samo devojke, a novčano ih kazne sa maksimalno 30.000 dinara. Makroi i korisnici ostaju nekažnjeni. Srbija zaista jeste u crvenoj boji kad je reč o prostituciji. Na to utiče ekonomski faktor, dosta mladih nema sredstava za život pa već tokom studija prodaju svoje telo. Čak ima i roditelja koji podvode svoju decu, a i porodica koje žrtvuju svoje majke, žene i ćerke da bi preživeli. Ima i devojaka koje se izvoze u inostranstvo.

foto: Printscreen


Nicović kaže da je u Srbiji zastupljena uglavnom sirotinjska prostitucija, dok je Beograd leglo elitne i turističke.

- Elitna prostitucija ima mogućnosti da korumpira i policiju i pravosuđe. Državi je bolje da legalizuje prostituciju, kako bi se uveo neki red i kako bi te žene bile zaštićenije.


Kurir / Mina Branković

 

Foto: Printscreen  

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ELITNA PROSTITUCIJA, EVO DOKAZA: Maca Diskrecija ugovara odnos sa političarem za pare

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...