DVE GODINE OD OTMICE SRBA U LIBIJI: Čekamo istinu o smrti Slađe i Jovice
Foto: Www Libyaherald Com

TUGA

DVE GODINE OD OTMICE SRBA U LIBIJI: Čekamo istinu o smrti Slađe i Jovice

Društvo -

Porodice službenika ambasade još ne znaju kako su njihovi najmiliji stradali

Od surove otmice dvoje službenika srpske ambasade u Libiji Jovice Stepića i Slađane Stanković prošlo je dve godine. Oni su nakon 104 dana zarobljeništva stradali u američkom bombardovanju kampa islamista.

Na svu bol koju nose u srcima, članovima porodice stradalog vozača Jovice teško pada to što još uvek ne znaju šta se desilo tog kobnog dana. Olivera Stepić, ćerka tragično nastradalog Jovice, kaže za Kurir da godine prolaze, a bol ostaje ista.

Bol ne prestaje

- Vreme prolazi, teško je. Sumnjam da ću ikada saznati šta se zapravo desilo, svi ćute, a mislim da se ne vodi istraga. Sramota je što se to sakriva - tužna je Olivera, koja redovno odlazi na očev grob.

Jovičin brat Velibor Mišić priča nam da ne prođe dan a da ne pomisli na svog Jovicu.

- Moram da se nosim s tim da ga nema. Stradao je i ambasador Oliver Potežica, jedini čovek koji je možda znao celu istinu zbog čega su Slađana i Jovica oteti, a možda je čak zbog toga i stradao - sumnja Velibor.

Bratovljev grob danas će obići i drugi Jovičin brat, Dragan Mišić, koji sa suzama u očima kaže da tuga ne prolazi:

- Eto prođoše dve godine, nedostaje mi brat. Nadam da će istinu dočekati bar njegova ćerka Olivera i unuk.

Sahrana Jovice Stepića, foto: Zorana Jevtić

Zarobljeni 104 dana

Suprug stradale Slađane Stanković Aleksandar i njihove ćerke nakon ove tragedije žive u Moskvi, gde im je Ministarstvo spoljnih poslova obezbedilo egzistenciju.

Slađana Stanković i Jovica Stepić, službenici Ministarstva spoljnih poslova, bili su vezista i vozač Ambasade Srbije u Tripoliju. Oteti su 8. novembra 2015. godine u libijskom gradu Sabrati, kad je napadnuta kolona vozila u kojoj se nalazio i srpski ambasador Oliver Potežica. U zarobljeništvu su bili 104 dana. Poginuli su u američkom bombardovanju kampa islamista 20. februara.

Kurir / M. B.

Foto: www.libyaherald.com, Zorana Jevtić

SAHRANJENE SRPSKE DIPLOMATE: Jauci i suze za Slađu i Jovicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track