ER SRBIJA O LETU SOFIJA-BEOGRAD: Bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje
Foto: Shutterstock

osoblje primetilo vibracije

ER SRBIJA O LETU SOFIJA-BEOGRAD: Bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje

Društvo -

BEOGRAD - Na letu Sofija-Beograd pre 13 dana naše osoblje je primetilo vibracije i odlučilo da avion vrati u Sofiju, sletanje je izvedeno bez ikakvih problema, a nakon pregleda ustanovljeno je da nedostaje jedan panel, rekao je danas potparol Er Srbije Nikola Vukomanović i istakao da ta kompanija poštuje najviše svetske standarde kada je održavanje aviona u pitanju.

Vukomanović je povodom natpisa u medijima da su sa aviona Er Srbije na letu iz Sofije za Beograd, 26. novembra nakon uzletanja "otpadali delovi", rekao za Tanjug da bezbednost putnika i letelice ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje.

"Tokom pomenutog leta pre 13 dana, naše osoblje je primetilo vibracije i odlučilo da iz mera predostrožnosti vrati avion u Sofiju odakle je i poleteo, a sletanje je izvedeno bez ikakvih problema. Pregledom je ustanovljeno da nedostaje jedan panel", rekao je Vukomanović.

Ističe da ničija bezbednost nije dovedena u pitanje, kao i da se u Er Srbiji poštuju najviši standardi kada je reč o održavanju letelica i samom letenju.

Dodaje, da se ovakve stvari neretko dešavaju i drugim svetskim kompanijama, ali da njihova javnost o njima ne izveštava na način na koji se to radi u Srbiji.

"Ovakve situacije se neretko dešavaju i drugim svetskim kompanijama, ali njihovi mediji ne pristupaju izveštavanju o tome ovako senzacionalistički. Nije jasno kome je u interesu da se na taj način širi panika i nadam se da to u budućnosti neće biti slučaj", rekao je Vukomanović.

On kaže, da treba napraviti razliku "između alarmiranja javnosti ako postoje veliki problemi i namernog širenja panike bez potrebe".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Shutterstock, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 10 avionskih tajni koje putnici ne znaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track