OGLASIO SE DIREKTOR GIMNAZIJE U KOJOJ JE IZBILA MASOVNA TUČA: Učenik im rekao da ne ometaju čas, oni upali sa letvama i pretukli ga
Ilustracija, Foto: Slađana Stevanović

HITNO UVESTI JAČE OBEZBEĐENJE

OGLASIO SE DIREKTOR GIMNAZIJE U KOJOJ JE IZBILA MASOVNA TUČA: Učenik im rekao da ne ometaju čas, oni upali sa letvama i pretukli ga

Društvo -

Direktor Gimnazije "9. maj" u Nišu Nebojša Lekić izjavio je danas za da će ta škola, posle napada na jednog učenika u četvrtak uveče, morati hitno da uvede privatno obezbedjenje.

Lekić je kazao da su dvojica učenika trećeg razreda Trgovinske škole u Nišu upala na čas i letvama napali učenika trećeg razreda Gimnazije bez ikakvog povoda.

"Napali su učenika a da ga i ne poznaju, i to sve zato što im je rekao da ne ometaju čas. Kako su ga udarali letvama samo je puka sreća što nije ozbiljnije povređen", izjavio je Lekić.

On je kazao da Gimnazija "9. maj" ima video nadzor i stalna dežurstva profesora i učenika, ali očigledno da to nije dovoljno.

"Privatno obezbeđenje biće dodatni udar po džep roditelja, ali to je, na žalost, jedini način da sprečimo da se se ovako nešto ne dogodi ponovo", rekao Lekić.

Prema njegovim rečima, konačnu odluku o uvođenju privatnog obezbedjenja daće Savet roditelja i školski Tim za zaštitu učenika od nasilja.

Lekić je dodao da u Gimnaziji "9. maj" za proteklih 14 godina, koliko je on direktor, nije zabeležen niti jedan međusobni sukob učenika te škole, niti sa učenicima drugih škola.

Napad na učenika gimnazije "9. maj" dogodio se sinoć oko 18 časova, a da bi zaustavili napadače u pomoć napadnutom su morali da priskoče jedan profesor, roditelj koji se slučajno tu zatekao i ostali učenici iz razreda.

Policija je intervenisala sa dve interventne ekipe, a Hitna pomoć je zbrinula povredjenog mladića.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HRVATIMA PRETI 12 GODINA ROBIJE? Tužilaštvo odlučuje šta će biti sa huliganima sa derbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track