TVRDIO JE DA SRBI NISU POČINILI GENOCID U SREBRENICI! Šeih Imran: Obožavanje NATO na Kosovu, u BiH i Makedoniji od strane muslimana suprotno je Kuranu!
Foto: Youtube

PORUKA ZA SLEDBENIKE

TVRDIO JE DA SRBI NISU POČINILI GENOCID U SREBRENICI! Šeih Imran: Obožavanje NATO na Kosovu, u BiH i Makedoniji od strane muslimana suprotno je Kuranu!

Društvo -

Uvod u metodologiju proučavanja Kurana napisao sam zbog muslimanskih vernika na Balkanu, da razumeju realnost istorije. U Kuranu, u čak 30 sura je zapisano da će savez s pravoslavnima na kraju istorije (koji se upavo događa) biti spas za Muhamedove sledbenike. Obožavanje NATO u Bosni, na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji od strane muslimana, nespojivo je sa Prorokovim učenjem i suprotno nalozima iz Kurana, kaže šeih Imran Hosein, ugledni islamski teolog i intelektualac, koji u Srbiji promoviše 13. knjigu koja tretira pitanja islamske eshatologije

Muslimanski veroučitelj, koji je 2015. godine uzdrmao region tvrdnjom da je Otomansko carstvo bilo lažni kalifat, i koji je naglasio da 1995. u Srebrenici Srbi nisu počinili genocid nad Bošnjacima, kaže da hoće da pomogne muslimanima iz našeg regiona da se “ne stide” kada izađu pred Alaha, pišu Večernje novosti.

Prema njegovim rečima, pravoslavni i Alahovi podanici protiv sebe imaju zajedničkog neprijatelja: judeohrišćanski cionistički savez.

Šta je cilj ovog, kako kažete, za pravoslavne i muslimane, neprijateljskog saveza?

Oni nastoje da iz Jerusalima rasprostru političku vladavinu na celo

čovečanstvo. Koriste NATO kao svoju moćnu vojnu silu, stručnjaci su za terorizam pod lažnom zastavom, kao i za blaćenje osoba koje su im nepodobne. Oni su ti koji satanizuju nevine muslimane kao navodne teroriste, dok istovremeno podržavaju i finansiraju lažnu i varvarsku Islamsku državu.

Kako muslimani iz regiona reaguju na vaše tumačenje Kurana?

Moja predavanja iz islamske eshatologije su javna i stavljam ih i na “Jutjub”. Muslimani sa Balkana u početku su reagovali gotovo histerično, jer to nije bilo tumačenje Kurana na koje su navikli. Danas, kroz njihove reakcije, osećam da shvataju zablude, ali im je teško da priznaju da su ih učili pogrešno.

I pravoslavni reaguju na, u Kuranu najavljeno, savezništvo s muslimanima?

Ama baš svaki pravoslavni vernik koji se oglašavao povodom mog tumačenja Kurana imao je pozitivan stav po tom pitanju. To govori samo za sebe.

Trampovo priznavanje Jerusalima za glavni grad Izraela već je ujedinilo islamske zemlje u odbrani zajedničkih interesa...

Izreal je najznačajniji grad u hrišćanskoj i jevrejskoj civilizaciji, a značaj među muslimanima dobio je ne tako davno. Amerika je priznala Jerusalim za glavni grad, i to neće povući. Razvoj događaja oko Jerusalima ujediniće stavove hrišćanskog i muslimanskog sveta koji nije pod cionističkom kontrolom.

Iz vaše poslednje knjige se vidi da ste od Trampa više očekivali.

Krenuo je da isuši političku močvaru Amerike, a sada se svakog dana bori da politički preživi. Ali ono što je sigurno - da je na tim izborima pobedila Hilari Klinton, svetu bi se već dogodio nuklearni rat.

Pozdravili ste rusku intervenciju u Siriji?

Da je nije bilo na Bliskom istoku, svi pravoslavni bi bili likvidirani, a lažna ID bi zagospodarila ogromnim prostranstvom. Sirijska drama je sada pri kraju, ali Bliski istok tek čekaju izazovi.

Koji?

Nova meta je Iran, i on će najverovatnije uskoro biti izložen “fols fleg” operaciji. Građanski rat između šiita i sunita primarni je cilj Izraela, jer bi to stvorilo uslove da posle takvog jednog međumuslimanskg rata zagospodare svojim “biblijskim granicama” od Nila do Eufrata.

Koliko su šiitske i sunitske vođe svesne opasnosti?

Iranski ajatolah Ali Hamnei je taj koji umerenim ponašanjem pokušava da deaktivira upaljač s projektovanog rata. Ruski predsednik Putin je s njim razgovarao na aerodromu u Teheranu puna dva sata, i formirali su saveznički bezbednosni blok. Ruski predsednik je i sa sunitskim svetom u Pakistanu uspostavio bliske kontakte i on je jedini svetski lider koji razume kakva je opasnost koja se nadvila nad Bliskim istokom.

Da li se promenom vladara išta menja u ponašanju Saudijske Arabije, najbližeg saveznika SAD?

Poslednji nezavisni vladar ove prebogate zemlje bio je kralj Fejsal, koga je 1975. ubio “princ” doveden za tu priliku iz Kalifornije. Fejsala su Amerikanci upamtili po tome što im je uveo sankcije na naftu i što je tada cena petroleja u SAD sa tri povećana na 12 dolara. Od tada praktično oni kontrolišu vladare ove zemlje. A mladi vladar Saudijske Arabije kao da jedva čeka sukob sunita i šiita.

Kurir.rs/Novosti/Dragan Vujičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MUŽ PUCAO U ŽENU NA SRED ULICE! Još jedno porodično nasilje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track