VODITE GRAĐANE AUSTRIJE PUTEM USPEHA I NAPRETKA: Vučić čestitao Kurcu stupanje na kancelarsku dužnost
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Srdačno

VODITE GRAĐANE AUSTRIJE PUTEM USPEHA I NAPRETKA: Vučić čestitao Kurcu stupanje na kancelarsku dužnost

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je poslao čestitiku Sebastijanu Kurcu povodom njegovog stupanja na dužnost kancelara Austrije. Vučić mu je ujedno zahvalio za podršku Srbiji na evropskom putu, navodi se u pismu srpskog predsednika.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

"Jednom prilikom ste rekli da nije reč samo o tome da nešto budeš, već i da nešto uradiš. Ta poruka je bliska svakom ko je imao čast da mu bude ukazano poverenje da obavlja državničku dužnost, i siguran sam da Vam poverenje građana Austrije daje snažnu volju da ih vodite čvrsto utemeljenim putem uspeha i napretka", napisao je predsednik Srbije.

(VIDEO) DESNICA I ZVANIČNO NA VLASTI U AUSTRIJI: Vlada Sebastijana Kurca položila zakletvu

Vučić je izrazio nadu da će novi kancelar "snagom liderstva, zasnovanom na spoju mladosti i političkog iskustva, doneti mnogo dobrobiti za budućnost Austrije, kao i cele Evrope".

foto: Fonet/Nenad Đorđević

"Verujući u Vašu energiju i znanje, siguran sam da ćemo i kroz buduću saradnju doprinositi sve boljim političkim i ekonomskim odnosima naših dveju zemalja, i budite uvereni da Srbija ostaje prijatelj i pouzdan partner Austrije", piše u čestitki.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track