Najnovije vesti

OTKRIVENO 20 TONA OPASNOG OTPADA KOD OBRENOVCA: Izbegnuta ekološka katastrofa! INTERVENISALA I BIA
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

umalo tragedija

OTKRIVENO 20 TONA OPASNOG OTPADA KOD OBRENOVCA: Izbegnuta ekološka katastrofa! INTERVENISALA I BIA

Društvo

Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije dobilo je informacije od Bezbednosno-informativne agencije i Osnovnog javnog tužilaštva Obrenovca da je na području te opštine na privatnoj zemljišnoj parceli pronadjeno nezakonito zakopano 20 tona opasnog otpada.

 

Sumnja da je taj otpad visoko toksičnog dejstva i da može izazvati ozbiljne posledice po životnu sredinu, zdravlje i bezbednost ljudi i ukupan biodiverzitet.

 

Ministarstvo za zaštitu životne sredine najavilo je da će više informacija o tome kakav je otpad zakopan, ko je to uradio i kako je izbegnuta ekološka katastrofa sutra objaviti ministar Goran Trivan koji će zajedno sa nadležnim državnom organima obići parcelu na kojoj je pronadjen toksični materijal.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Z. M. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.


On se sumnjiči da je u krugu svoje firme u Obrenovcu zakopao oko 25 tona raznog opasnog otpada.


Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

 

Kurir.rs/Beta

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV) VOZAČI, PAZITE SE! Ovo su 33 lokacije na kojima vas vrebaju nove kamere!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...