Spaskovski: Iznad Bora 2014. čisto nebo
Foto: Dado Djilas

RTB Bor

Spaskovski: Iznad Bora 2014. čisto nebo

Društvo -
Uveren sam da će početkom 2014. godine početi da radi nova topionica, a Bor i okolna sela imaće potpuno čisto nebo, onakvo kakvo je bilo 1903. godine, kada je počela prerada rude, rekao generalni direktor RTB Bor

BOR - Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da se izgradnja nove, ekološke topionice bakra odvija po planu i za 2014. najavio "čisto nebo iznad Bora".

"Uveren sam da će početkom 2014. godine početi da radi nova topionica, a Bor i okolna sela imaće potpuno čisto nebo, onakvo kakvo je bilo 1903. godine, kada je počela prerada rude", rekao je Spaskovski.

On je podsetio da je pre godinu dana otvoreno gradilište nove topionice i da se realizacija projekta rekonstrukcije topionice i izgradnje nove fabrike sumporne kiseline potpuno uklapa u planiranu dinamiku.

Prema njegovim rečima, do sada je iskopano oko 13.000 kubnih metara različitog materijala, ugrađeno 5.000 kubika betona, 700 tona armatura i 50 tona ankera koji će povezivati opremu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja