Naprednjaci napustili sednicu zbog vređanja Nikolića
Foto: Kurir

Kragujevac

Naprednjaci napustili sednicu zbog vređanja Nikolića

Srbija -
Predsednik skupštine Saša Milenić zloupotrebio je skupštinsku govornicu i neprimerenim rečima, koristeći psovke, vređao predsednika države i SNS, rekao zamenik predsednika odborničke grupe SNS Goran Kovačević

KRAGUJEVAC - Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) napustili su današnju sednicu skupštine grada Kragujevca, jer je predsednik skupštine Saša Milenić neprimerenim rečima pomenuo predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Zamenik predsednika odborničke grupe SNS Goran Kovačević rekao je da je Milenić zloupotrebio skupštinsku govornicu i neprimerenim rečima, koristeći psovke se obratio i vređao predsednika države i odborničku grupu SNS.

"SNS neće takve stvari da toleriše, jer smatramo da je skupština tekovina demokratije", rekao je Kovačević.

Predsednik skupštine Saša Milenić iz vladajuće odborničke grupe URS rekao je da je od medija saznao da su odbornici SNS napustili zasedanje i da ga zvanično o tome niko nije obavestio.

U skupštini grada Kragujevca odbornička grupa SNS ima 16 odborničih mesta od ukupno 87.

Milenić: Vređanje počeo sin predsednika Nikolića

Predsednik Skupštine Kragujevca Saša Milenić istakao je da je vređanje započeo šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić, koji je i sin predsednika Srbije.

"Budući da je šef odborničke grupe SNS Radomir Nikolić, neposredno pre mog javljanja za govornicom izlagao slobodne utiske o tome koji bi od najviših funkcionera "Zajedno za Šumadiju" mogli da završe na robiji, ja sam shodno njegovom izlaganju i sam izneo svoja slobodna uverenja na tu temu", rekao je Milenić.

"Taman toliko koliko im se učini neprijatno takva ocena i takvo razmišljanje o njihovom slučaju, trebalo bi da posluži kao lep nauk, pre nego što se to iznese na istu temu o ostalim učesnicima javnog života", kaže Milenić, koji je predsednik gradskog odbora "Zajedno za Šumadiju" čiji je lider Veroljub Stevanović.

Rasprava je počela oko ponovnog imenovanja direktora Parking servisa Nenada Vasiljevića, kada je šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić kritikovao njegov ponovni izbor iako je, kako je naveo, u preduzeću napravio dug od 53 miliona dinara.

Na to je reagovao Milenić koji je kritikovao prošlost predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a odbornici SNS su zatim napustili sednicu Skupštine Kragujevca zbog toga što je, kako su naveli, Milenić vređao predsednika Srbije.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track