(VIDEO, FOTO) NAŠE PEVAČKE ZVEZDE PEVAJU STIHOVE VLADIKE NIKOLAJA: Srećan Božić - Hristov rođendan! Poslušajte pesmu posvećenu svim našim bolesnim mališanima
Foto: Promo

Nova pesma i spot za najradosniji hrišćanski praznik

(VIDEO, FOTO) NAŠE PEVAČKE ZVEZDE PEVAJU STIHOVE VLADIKE NIKOLAJA: Srećan Božić - Hristov rođendan! Poslušajte pesmu posvećenu svim našim bolesnim mališanima

Društvo -

Sveštenstvo SPC i poznate ličnosti još jednom opevali stihove vladike Nikolaja Velimirovića

Srpska pravoslavna crkva i javne ličnosti Srbije snimile su novi spot za Božić

pod imenom "Histov rođendan".

foto: Promo

Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve i poznati uputili su tako reči mira i blagostanja svima u našoj zemlji pod sloganom "Voli Boga i bližnjega svoga, na zemlji nek vlada mir, ljubav, sloga!"

foto: Promo

Pesma "Hristov rođendan" posvećena je bolesnoj deci i siromašnim porodicama. Stihove pevaju Leontina, Nikola Rokvić, Jelena Tomašević, Željko Vasić, Sergej Ćetković uz dečiji hor "Čarolija", te članove pevnice Stupovi, dečije pevnice Stupovi i muzičkog sastava Stupovi.

foto: Promo

Autor teksta pesme "Hristov rođendan" je blaženopočivši vladika Nikolaj Velimirović, a određene dodatke uradila je Violeta Sandić, koja je napisala i melodiju. Aranžaman je uradila Jovana Barać.

foto: Promo

Ovo je još jedan lep spot u očuvanju srpske tradicije i običaja, a akciju je pre nekoliko godina pokrenulo bratstvo manastira "Đurđevi stupovi".

Spot je sniman u hramu "Svetog Jovana Vladimira" u Beogradu i u manastiru "Đurdevi Stupovi" u Starom Rasu u blizini Novog Pazara.

"Hristov rođendan" je pesma o radosnom prazniku Božiću i predstavlja pravoslavne vrline i vrednosti koje se temelje na ljubavi, toleranciji, radosti, saosećanju, deljenju, zajedništvu i porodici. Kroz spot su prikazane sve one radnje koje se dešavaju i u pravoslavnim hramovima i domovima vernika. Okupljeni najpre oko krsta i badnjaka, zatim oko trpeze i uz česnicu, orahe, voće i slatkiše deca pamte najlepše uspomene iz svog detinjstva. Tu su naravno i darivanje i razmena poklona.

1 / 17 Foto: Promo

"Gospod ti je darovao, daruj i ti" je slogan koji se često pominje u akcijama "Obnovimo sebe, podignimo Stupove" i poziva na pomoć svima onima koji ne mogu sami da se izbore sa životnim iskušenjem bolesti ili nemaštine. Zato se i u ovom spotu pojavljuju brojevi telefona kao apel na samilost i darivanje kakvo je svojstveno pravoslavnim hrišćanima.

"Mir Božji - Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!"

(Kurir.rs/A. Radonić/Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track