STATUS NA FEJSBUKU KOJI JE UGREJAO MNOGA SRCA Đakon Nenad Ilić: Ceo naš život je potraga za Spasiteljem, za ljudskim dostojanstvom i mirom Božijim!
Foto: Printskrin/Facebook

poruka

STATUS NA FEJSBUKU KOJI JE UGREJAO MNOGA SRCA Đakon Nenad Ilić: Ceo naš život je potraga za Spasiteljem, za ljudskim dostojanstvom i mirom Božijim!

Društvo -

Danas je najradosniji hrišćanski praznik - rođenje Isusa Hrista. Đakon Nenad Ilić podelio je na svom Fejsbuk profilu da danas slavimo "novo dostojanstvo čoveka stvorenog po liku Božijem pa uniženog padom".

"Stigosmo za mudracima sa Istoka do zvezde pod kojom je rođen Bogočovek. Možda nismo pravi mudraci, ali u neku ruku mudar je svako ko traži Boga.

Koga danas srećemo? Novorođenog Bogočoveka. Šta danas slavimo? Novo dostojanstvo čoveka stvorenog po liku Božijem pa uniženog padom. Šta danas nalazimo? Radosni mir zbog toga što smo kroz Bogočoveka usvojeni od večnog i beskrajnog Boga", napisao je đakon i nastavlja:

"Uplašili bismo se od nepojamnog čuda - Bogočoveka da nas On ne dočekuje kao bespomoćno Bogodete. Pogordili bismo se zbog prevelikog dostojanstva da nije u pitanju čist i nezaslužen poklon iz ljubavi. Umrtvili bismo se u natprirodnom miru da nas taj mir ne obavezuje prema porodici svih od Boga usvojenih i prema svim ljudima na svetu".

Prema njegovim rečima ceo naš život je potraga za Bogočovekom. Spasiteljem, potraga za ljudskim dostojanstvom i mirom Božijim.

"Mnoge od nas je ta potraga dovela daleko od mesta rođenja. Gde god da smo se našli, na trenutak prekinimo putovanje puno prepreka i izazova. U miru danas gledamo u nebo i vidimo Vitlejemsku zvezdu. Nismo je mi pronašli, ona je došla nama. I svugde je. Iznad svakog od nas. Ceo svet je danas Vitlejem", napisao je đakon Nenad Ilić.

"Ako možemo, odmorimo se na praznik da bismo imali vremena i radosti za istinsku zahvalnost. I, mada ne mudri kao drevni mudraci sa Istoka, koji su tačno slutili dok još nisu znali, svedočimo mi koji sad već znamo, pozdravimo ceo svet i sve ljude: MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!"

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PATRIJARH IRINEJ SLUŽIO PRAZNIČNO BDENIJE! Pogledajte snimak iz hrama Svetog Save!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja